JRSz –lelkigyakorlat

Új tapasztalat részesei lehettünk Balla Erika SJC nővérrel nov. 20-22. között Dobogókőn: a Jezsuita Roma Szakkollégium hallgatóit kísérhettük 3 napon át lelki vándorútjukon. Lehetőség nyílt arra, hogy találkozzanak egymással, önmagukkal és Istennel imában, megosztásban, páros gyakorlatokban, a természetben, a csendben, éjjeli zarándoklaton. Közel jött és érezhetővé vált: Isten akart bennünket, egyediek vagyunk és bízhatunk Benne. Közösség jött létre ill. erősödött meg ebben a néhány napban.

Hiba György SJ

Két hallgató tapasztalata:

Nagy öröm volt számomra a lelkigyakorlat, melyre Dobogókőn került sor a Manréza Lelkigyakorlatos Házban. Teljesen feltöltődtem a hétvége alatt és sikerült nyugalomra találnom. Az egyre rohanó Világban jó az embernek néha megállnia vagy lassítani és megfigyelnie mi folyik körülötte. Tetszett a természet szépsége, mely ott a tél érkezését is jelentette, hiszen az őszies idő után hóesésre ébredhettünk. Nagyon jók voltak a közös és csoportos megosztások, hiszen egymás gondolataiból és érzéseiből erőt lehetett meríteni, melyek a hétköznapokban is jól használhatók. Hiba György szerzetes és Balla Erika szerzetesnővér nagyon sokat segítettek a vezetett imádságoknál, hogy eljusson szívünkig az Ige és maga Krisztus is. A csendben össze tudtam szedni a gondolataimat és kérdéseimre is választ kaptam. Örülök annak, hogy részt vehettem ezen a hétvégén és megerősödhettem hitemben. Biztosan ellátogatok még Dobogókőre, hogy feltöltődhessek mind lelkileg és testileg.

Farkas András

Személy szerint nekem nagyon sokat adott ez a hétvége, hatalmas feltöltődés volt a vizsgaidőszak előtt, sokkal kevesebb stressz van bennem, nem csak a vizsgaidőszaknak állok neki nyugodtabban, hanem a lelkemben lévő káoszt is sikerült helyre tennem az imákkal, és azzal, hogy elmélyültem magamban.

A hétvége legfontosabb üzenete számomra az volt, hogy tudjuk, hogy olyan csoda, mint mi, nem volt és nem lesz még egy a világon, roppant önbizalom hiányos ember vagyok, és ez a mondat hatalmas megerősítéssel töltött el.

Az, hogy nem használtunk mobilt ráébresztett arra is, hogy mennyire kötődünk az internet világához, ami igaz sok szempontból hasznos, de azt veszem észre, hogy túl sok időt szentelek neki, a barátaimmal való kapcsolatomat is beárnyékolja, mert elveszik belőle a személyesség, úgyhogy nekem ez egy személyes fogadalmam, hogy megpróbálom szinten tartani az internet vonzását az életemben.

Arra is ráébredtem a hétvége során, hogy mennyi dolog van az életben, és a világon, ami mellett elrohanunk nap, mint nap ahelyett, hogy értékelnénk őket. Innentől arra is fogok időt szánni, hogy töltsek egy kis minőségi időt a természetben, és ne csak a mindennapok rohanása határozza meg az életem.

Köszönöm ezt a hétvégét, igazán hálás vagyok érte!

Sztojka Ramóna

jrsz_0

Frissítve: 2016. augusztus 23.