Karácsonyi cipősdoboz-akciót indít a Gyökerek Tábor és a Jézus Szíve templom

Készítsen össze egy doboznyi karácsonyi ajándékot, és hozza el a Jézus Szíve Jezsuita templomba december 16-ig! A Gyökerek Tábor és a Jézus Szíve templom önkéntesei vállalják, hogy eljuttatják a rászoruló bácskai és bánáti magyar gyerekeknek. Szerezzünk együtt örömet a délvidéki gyerkőcöknek!

A magyar-szerb határ túloldalán fekvő magyarlakta falvakban több száz szűkös körülmények között élő gyermek várja a Karácsonyt. Kérjük, hogy így állítson össze a délvidéki gyerkőcöknek egy-egy csomagot:

  • keressen egy erős dobozt
  • döntse el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja, és ezt jól láthatóan írja is rá
  • tegyen bele újszerű játékot, könyvet, minőségi téli ruhát, és némi – minél egészségesebb! – finomságot, vagy más olyan ajándékot, aminek a saját gyermekei is örülnének
  • csomagolja be, de ne zárja le teljesen, hogy utólag elhelyezhessünk benne egy-egy, Jézus Örömhírére utaló jezsuita ajándékot.

A dobozokat

  • december 1-től 16-ig
  • minden nap 6.00-9.00 (vasárnap 7.00-12.00), és 17.00-19.00 óra között
  • a Jézus Szíve Jezsuita Templomban (1085 Budapest, Lőrinc pap tér), a Szent József-oltár előtt álló karácsonyfa alatt

gyűjtjük.

Ha szívesen segítene, de nem áll módjában összekészíteni egy csomagot, hozzájárulhat a dobozok célba juttatásának költségeihez is a gyűjtőponton található perselyben elhelyezett adománnyal.

A dobozokat a délvidéki jezsuiták és magyar plébánosok közreműködésével, december 17-20. között juttatjuk el a rászoruló bácskai és bánáti gyerkőcöknek.

Az ajándékokat a gyerekek nevében, előre is köszönik a szervezők: a Gyökerek Tábor és a Jézus Szíve Jezsuita Templom munkatársai.

További információ: jezusszive.jezsuita.hu/ciposdoboz-delvidekre

 

Frissítve: 2022. november 17.