Karl Markovics: Szupervilág // Faludi 6.45 filmklub

Minden adott egy érdektelen történethez: középkorú boltosnő, osztrák kiskertek. Aztán megmozdul a semmi… A Rex felügyelőből is ismert Karl Markovics osztrák színész, rendező Szupervilág c. filmjét vetítjük szeptember 23-án a Faludi 6.45 filmklubban.

A rendezvény költségeit adományokból fedezzük. Kérjük, lehetőségéhez mérten adományával Ön is támogassa a Párbeszéd Háza küldetésének megvalósulását.

Mivel a járványhelyzetre tekintettel a rendezvényeink befogadóképessége limitált, a részvétel előzetes jelentkezéshez (regisztráció) kötött, amelyet a fenti ablakba kattintva tehet meg.

A részvétel alapvetően ingyenes, de kérjük, hogy lehetőségeihez mérten előzetes vagy helyszíni adományával támogassa a program megvalósulását.

***

Karl Markovics: Szupervilág (2015) 120′

A negyvenes évei végén járó Gabi Kovanda egy szupermarketben dolgozik. Éli az életét család és munka, otthoni és élelmiszerbolti rutin között. Ám amikor egy nap hazamegy a munkából, olyasvalami történik, ami egy csapásra megváltoztatja az életét. Sem látni, sem hallani nem lehet, és mégis úgy éri Gabit, mint derült égből a villámcsapás? találkozik Istennel…

A vetítés utáni beszélgetés Mispál Attila rendező moderálásával.

  • 2020. szeptember 23. 18:45
    • Párbeszéd Háza
    ***

A Faludi Ferenc Akadémia heti rendszerességgel tart dokumentumfilmes illetve játékfilmes filmklubot. A 2020 őszi félévének programja egyaránt válogat filmtörténeti klasszikusok és nemzetközi ill. magyar kortárs rendezők munkáiból. A vetítéseket beszélgetés követi filmes alkotók és szakemberek vezetésével. A választott filmek és az utánuk következő beszélgetések azt vizsgálják, hogy a kézzelfogható világ mellett hogyan értelmeződik a film nyelvén életünknek az a távlata, amely érzéki módon többnyire megragadhatatlan.

 

A részvétel alapvetően ingyenes, de kérjük, hogy lehetőségeihez mérten előzetes vagy helyszíni adományával támogassa a program megvalósulását.

Számunkra a vendégek biztonsága a legfontosabb, ezért igyekszünk megteremteni a lehetőségekhez képest legideálisabb körülményeket az eseményekhez, ehhez azonban az Önök együttműködésére is szükség van. Éppen ezért arra kérünk mindenkit, hogy úgy figyeljenek egymásra, ahogy azt mi is tesszük majd! Segítségül ehhez összeállítottunk egy listát, amelyet érdemes szem előtt tartani, ha úgy tervezik, részt vesznek a programunkon.

A helyzetnek megfelelően folyamatosan frissülő tájékoztató itt követhető nyomon: https://parbeszedhaza.hu/blog/tajekoztato-vendegeink-szamara

Köszönjük megértésüket, támogatásukat!

 

 

Filmklubunkat támogatja a Nemzeti Kulturális Alap.

 

Frissítve: 2020. szeptember 21.