Célba értek a karácsonyi cipősdobozok

Hálatelt szívvel gondolunk minden jó szándékú ajándékozóra és támogatóra, akik a karácsonyi Cipősdoboz-akció határon innen és határon túl felhívásunkhoz csatlakoztak. Örömmel adjuk hírül, hogy több mint  300 dobozt juttattunk el a különböző helyszínekre! Az Arlón készült fényképekkel és hangulatvideóval szeretnénk megköszönni minden önkéntesünk segítségét és támogatónk nagylelkűségét.

Határon túl

Az idei évben is legelőször a határon túlra szánt csomagjainkat indítottuk útnak, összesen 100 darabot. A megajándékozottak között olyan gyerekek voltak, akik már részt vettek a Gyökerek táborban és nagyon szerény körülmények között élnek, jellemzően nagycsaládban.

Köszönetet mondunk 

   • a kárpátaljai, délvidéki és erdélyi csomagok összeállításában nyújtott segítségért a Gyökerek tábor önkénteseinek, a szervező csapatnak (Saufert Eszter, Füredi Barbara, Hakkel Tamás, Tóth Ákos, Kovács Áron, Kocsis Anett, Poncsák Fanni, Prókai Edina),
   • a dobozok eljuttatásában való segédkezésért (Bodó Tamás, Verebélyi Tibor, Virág Gellért, Bárdos Dávid),
   • a határon túli kapcsolattartóinknak (Mihalovicsné Tóth Krisztina, Mellár József, Ilyés Zsolt, Deák Mária)  a dobozok szétosztásában nyújtott segítségért. 

 

Arló

December 20-án érkezett meg közel 200 darab cipősdoboz a 13-15 éves korosztálynak Arlóra, ahol már egy egész lelkes csapat várta őket. 

Az arlói szakmai csapat budapesti és miskolci önkéntesekkel, valamint Szász András SJ és Mustó Péter SJ jezsuitákkal kiegészülve, először a helyi általános iskolában az utolsó tanítási napot kihasználva, még az osztálytermekben látogatta meg a fiatalokat. Majd két-háromfős csoportokba rendeződve személyesen járták körbe a falut és keresték fel a fiatalokat. Így volt lehetőségük egy-egy jó szóra, karácsonyi énekre is.

Hálásan köszönjük az arlói romamissziós program munkatársainak, a családmentoroknak az önkénteseknek az ajándékosztás előkészítését. Köszönjük Velkey Balázsnak, Kiss Ferenc SJ-nek, Velkey Róbertnek, Kozar Beának, Bari Józsefnek, Fekete Évának, Szabó Gergőnek, Mustó Péter SJ-nek, Velkey Kingának, Putnoki Péternek, Velkey Juliannának, Velkey Sárának, Velkey Klárának, Szász András SJ-nek, Nagy Lucának, Pásztor Péternek. 

A szervezőstáb tagjain túl szeretnénk még köszönetet mondani:

 • Pető Györgynek és a Peka Bau Építőipari Kft. munkatársainak, felajánlásuknak köszönhetően minden cipősdoboz mellé egy-egy higiéniai csomagot is tudtunk adni.
 • Kis Lehelnek és Orbán Bettinának, valamint az evoCRM minden munkatársának, akik idén is nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a gyűjtésbe, cipősdobozok mellett tartós élelmiszerrel és pénzadománnyal is segítették az arló missziót.
 • Szász András SJ-nek és a JMSZ csapatának a csomagok szállításában nyújtott segítségért.
 • Az önkénteseknek és munkatársaknak, akik december 19-én a dobozok pakolásában, rendezésében és a személyre szabásban segítettek. Köszönjük Nagy Ágnesnek, Velkey Sárának, Csurilla Bertalannak, Paholics Zsófiának, Paholics Ildikónak, Szász András SJ-nek, Nagy Lucának a segítséget.
 • Horváth Árpád SJ-nek és Jézus Szíve-templom önkénteseinek, a templom közösségének az akció népszerűsítésében nyújtott segítségüket.
 • A Kommunikációs Iroda munkatársainak Nagy Lucának, Feke Györgynek, Pásztor Péternek az akció népszerűsítésében nyújtott segítségükért. 
 • Az adományozóknak, akik felajánlásainak köszönhetően több mint 300 dobozt tudtunk eljuttatni a rászoruló gyerekeknek.

Végül pedig mindenkinek, aki jó szóval, bátorítással a kezdeményezés mellett volt.

Köszönjük még egyszer, hogy ilyen sok gyermek ünnepét varázsolhattuk széppé. Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok a jezsuita rendtartomány nevében!

Jacsó Annamária

forrásfejlesztő | Kommunikációs Iroda

 

Frissítve: 2023. január 17.