Online lelkigyakorlat a Manréza szervezésében

Eredetileg plébániai közösségek számára hirdette meg a jezsuiták lelkigyakorlatos központja, a dobogókői Manréza a Kísért imádság hete elnevezésű, a mindennapi életben is végezhető lelkigyakorlatait. A vasárnap délutántól péntek estig tartó programok Szent Ignác lelkigyakorlatos könyve 19. pontjának megfelelően nem kívánnak teljes elcsendesedést, hanem a közös nyitó- és záró alkalmon túl „csak” napi fél-egy órai imádságot és beszélgetést a kísérővel.

Sokan ízlelhették így meg az élő Istennel való találkozások váratlan, szép kegyelmeit azután is, hogy a személyes találkozások lehetetlenné váltak, és a lelkigyakorlatokat az interneten kellett megszervezni. A személyes találkozás Istennel a legkevésbé sem vált lehetetlenné! Ezt a lelkigyakorlatos lehetőséget szeretnénk most elérhetővé tenni mindazok számára, akik számítógépen vagy okostelefonon tudnak hozzánk kapcsolódni. A Kísért imádság hete – online a következőkben hétről hétre elérhető lesz. Az időpontok és a feltételek már megtalálhatók a Manréza honlapján, a jelentkezéseket pedig a szokásos regisztrációs felületen várjuk.

Azok számára, akik a lelkigyakorlatokban otthonosak, és módjuk van hosszabb-rövidebb csendes elvonulásra, online kísérést ajánlunk, egyénileg egyeztetett időpontokban. Időpontot és kísérőt a Manréza elérhetőségein lehet egyeztetni.

Frissítve: 2020. július 03.