Kiss Ulrich SJ vezetőképző tréningje fiatalok számára

Kiss Ulrich atya több éve tartja a Management by Jesus vezetői szemináriumokat, általában olyan kis-és középvállalkozóknak, akik elkötelezettek a keresztény alapokon nyugvó vezetés iránt. A szemináriumok vezérfonalát Szent Márk evangéliuma, valamint Ulrich atya Szolgáló vezető a tanuló vállalkozásban című könyve adja.

A Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően ebben az évben Ulrich atya szerette volna megszólítani azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a téma iránt, akikben van vezetői ambíció, akik már vagy elkezdték vagy még csak tervezik saját vállalkozásuk beindítását. Sajnos a járványhelyzet miatt ez személyes formában nem valósulhatott meg. Ám a vezetői tréninget az informatikai eszközöknek köszönhetően két alkalommal  sikerült megvalósítani online formában, melyre a várakozásokhoz képest is számosabban, a két alkalmon együttesen több mint 40-en vettek részt.

Ulrich atya több témát is érintett a tréning során:

  • Szó esett külföldi példákról, világszinten meghatározó vállalatokról, cégvezetőkről, vezető készségeket vizsgáló és a menedzsmentirodalom meghatározó alakjairól.
  • Bemutatta könyvének főbb fejezeteit, melynek alapján a résztvevők hallottak mindarról, amit egy vezetőnek folyamatosan figyelemmel kell kísérnie, miközben egy céget vagy csapatot vezet.
  • Bemutatta és főbb párhuzamokat vont a menedzsment és a jezsuita rend Szent Ignác-i lelkisége között.

A sokéves menedzsmenttapasztalattal rendelkező előadó a témákat több személyes példával, élménnyel is kiegészítette.

A tréningek után a fiatalok választ kaphattak felmerülő kérdéseikre, egyes pontokat az atya részletesebben is elmagyarázott, kiemelt. A programnak köszönhetően az online térben olyan fiatalok találkozhattak egymással, akik azonos értékek alapján gondolkoznak. A tréningek hosszú távú hatásaként elindult közös gondolkozás indult a fiatalokkal, hogyan lehet folytatni ezeket az alkalmakat, hogyan lehet az érdeklődő fiatalokból közösséget formálni, hogy munkájuk során segíthessék egymást. A folytatás biztosan várható.

A program a Nemzeti Tehetség Program NTP-TFV-19-0061 pályázat keretein belül valósult meg.

 

Frissítve: 2021. június 29.