KISS ULRICH SJ ONLINE VEZETŐKÉPZŐ TRÉNINGJE – LEADERSHIP IS LOVE

Kevesen vitatják, hogy a pandémia tarolt a kkv-k világában. Akik addig is a létfenntartás határmezsgyéjén manővereztek, azoknak többnyire fel kellett adniuk a harcot. Ha a túlélőkhöz tartozol, gratulálunk! De, ugye, tudatában vagy annak, hogy még sok kihívás, sok harc vár rád? És ránk. Együtt könnyebben vesszük az akadályokat. Sőt, van egy jó hírünk: ha mindezt összhangban kívánod tenni Jézus tanításával, útmutatásával, akkor partnerünk vagy. Több száz vállalkozó elvégezte a szemináriumot. Tanúsítják, hogy ha Jézus a mentorunk, a vezetőnk és nem csak példaképünk, egyszerre lehetünk üzletileg sikeresek és Isten országának építői.

2021-ben a megváltozott körülményekre reagálva az MbJ elindította a Leadership by Jesus vezetői online kurzust. Most immár harmadszor is megszervezzük. Örülünk annak, hogy az online forma nemcsak a fővárostól távoli vidékek és a határon túliak számára tette hozzáférhetővé tapasztalatainkat, hanem a négyestés időbeosztással a legelfoglaltabbak számára is vonzóvá vált, és segíti az elmélyülést is. Minden alkalmat egy teljes hét választ el az előzőtől, így marad idő a gyakorlattal összevetni azt, amit egymástól és a trénertől tanultunk, és munkatársainknak továbbadunk.

 

A tréninget Kiss Ulrich SJ jezsuita tréner tartja minden alkalommal. Ulrich atya leuveni közgazdasági tanulmányai után a híres Fontainebleau-i üzleti iskolában, az INSEAD-on szerzett MBA-t, majd 18 évig topmenedzserként előbb a L’Oréalnál marketing- és értékesítési igazgatóként, majd brand menedzserként (brandmenedzserként) dolgozott. 1981-ben piacra dobta saját parfümjét (Opus anni). 1983 és 1988 között német családi vállalkozásokban európai regionális vezetőként bizonyított. 1988-ban belépett a Jézus Társaságába. A magyar jezsuita rendtartományban szakkollégiumi rektorként, forrásfejlesztőként, illetve egyetemi és főiskolai oktatóként dolgozott. 2004 óta tart vezetői szemináriumokat Management by Jesus (MbJ) néven, a módszert 2017-ben könyvben is közreadta. A Szolgáló vezető a tanuló vállalkozásban című kötet a Jezsuita Kiadó gondozásában jelent meg.

A képzésre legfeljebb 12 főt várunk, így biztosítva az intenzív tanulást. Ezzel mindenkinek lehetősége nyílik, hogy egyéni kérdéseit behozza a közös megfontolásba.

A tréning tematikája:

 1. Küldetésünk előfeltétele az önismeret (self-awareness) – február 10.

1.1 A vezetés küldetés. Kérdés: Ha Istentől kapom, hogyan tudatja velem? Mik a jelei? A Szent Ignác-i lelkigyakorlat mint módszer ennek felismerése és karbantartása.

1.2 Képes vagyok rá? SWOT-elemzés: gyengeségem az erősségem, veszélyben az esély (ami mást fenyeget, az a vezetőnek útmutatás…) TTT (azaz Tőled Több Telik: Mi a „több”?) Kitartok benne?

2.  Kell egy csapat – a vállalkozás csapatjáték  – február 17.

2.1 Nem a magányos hősök mutatványa. Kollektív hősiesség (heroism). Látszólagos ellenpéldák: Benedetto de Goes és Matteo Ricci. A szeretet a csapatjáték motorja.

2.2 A karbantartás titka: az ünnep és a kommunikáció. Jézus a csapatvezető.

3.  Még egyszer karbantartás: kreativitás és tanulás – február 23. (szerda)

3.1 Tanuló vállalkozás: hogyan leszel tanító? Munkatársaid hogyan tanulnak? Folyamatosan?

3.2    Leleményesség (ingenuity) és a kreativitás iskolája

4. Küldetésünk több mint Társadalmi Felelősségvállalás március 3. 

4.1 IHS: a szeretet (love) pecsétje. Munkatársainkkal közösen átalakítjuk a világot. Ők így lesznek társvállalkozókká. Mi így leszünk az Úr társalkotói.

4.2 Hogyan tovább? A kalandunk csak most kezdődik. Tőlünk Több Telik.

Részvételi díj: 40 000 Ft+áfa/fő. Az összeg tartalmazza a négyalkalmas képzés árát, valamint egy egyalkalmas online coachingot Kiss Ulrich atyával és a Szolgáló vezető tanuló vállalkozásban c.mű könyvét.

A tréning alkalmait minden esetben 19:00-21:00 között tartjuk, online formában a Google Meet felületén.

Továbbá szeretettel ajánljuk Kiss Ulrich életéről szóló interjúkötetet, melyet a Jezsuita Kiadó honlapján lehet megrendelni:

https://jezsuitakiado.hu/termek/fel-labbal-a-levegoben/

Frissítve: 2022. január 24.