Kiss Ulrich SJ online vezetőképző tréningje – Leadership is Love

Tizenhét éve indultak el a Management by Jesus vezetői szemináriumai, azóta több százan végezték el a kurzust. Ismételt kérés volt, hogy adjunk lehetőséget a szeminárium elvégzésére azoknak, akik nem haboznak neki szentelni egy háromnapos hétvégét. Erős igény jelentkezett továbbá, hogy a jó menedzsment, azaz kormányzás mellett összpontosítsunk a vezetésre magára: lehet fejleszteni ebbeli képességünket? Hogyan?

2021-ben a megváltozott körülményekre reagálva az MbJ elindította a Leadership by Jesus vezetői online kurzust. Az első sikeres tréningsorozat után, júniusban a második online vezetői kurzust is útjára bocsátjuk. A sorozat reményeink szerint mindkét igényre választ adhat: a hétköznapi négy online alkalomra hívjuk a tulajdonosokat, vállalkozókat, vezetőket, érdeklődőeket, akik magukat és csapatukat magabiztosan szeretnék a közös sikerre vezetni. Minden alkalmat egy hét választ el az előzőtől, így marad idő a gyakorlattal összevetni azt, amit egymástól és a trénertől tanultunk, és munkatársainknak továbbadunk.

A tréninget Kiss Ulrich SJ tartja minden alkalommal. Ulrich atya leuveni közgazdasági tanulmányai után a híres Fontainebleau-i üzleti iskolában, az INSEAD-on szerzett MBA-t, majd 18 évig topmenedzserként előbb a L’Oréalnál marketing- és értékesítési igazgatóként, majd brandmenedzserként dolgozott. 1981-ben piacra dobta saját parfümjét (Opus anni). 1983 és 1988 között német családi vállalkozásokban európai regionális vezetőként szerzett tapasztalatot. 1988-ban belépett a Jézus Társaságába. A jezsuita magyar rendtartományban kollégiumi rektorként, forrásfejlesztőként, illetve egyetemi és főiskolai oktatóként dolgozott. 2004 óta tart vezetői szemináriumokat Management by Jesus (MbJ) néven, a módszert 2017-ben könyvben is közreadta, a Szolgáló vezető a tanuló vállalkozásban című kötet a Jezsuita Kiadó gondozásában jelent meg.

A képzésre legfeljebb 12 főt várunk, így biztosítva az intenzív tanulást. Ezzel mindenkinek lehetősége nyílik, hogy egyéni kérdéseit behozza a közös megfontolásba.

A tréning tematikája:

1.  Küldetésünk előfeltétele az önismeret (self-awareness) – június 3.

1.1 A vezetés küldetés. Kérdés: Ha Istentől kapom, hogyan tudatja velem? Mik a jelei? A Szent Ignác-i lelkigyakorlat mint módszer ennek felismerése és karbantartása.

1.2 Képes vagyok rá? SWOT-elemzés: gyengeségem az erősségem, veszélyben az esély (ami mást fenyeget, az a vezetőnek útmutatás…) TTT (azaz Tőled Több Telik: Mi a „több”?) Kitartok benne? 

  1.    Kell egy csapat – a vállalkozás csapatjáték – június 10.

2.1 Nem a magányos hősök mutatványa. Kollektív hősiesség (heroism). Látszólagos ellenpéldák: Benedetto de Goes és Matteo Ricci. A szeretet a csapatjáték motorja.

2.2 A karbantartás titka: az ünnep és a kommunikáció. Jézus a csapatvezető.

  1.    Még egyszer karbantartás: kreativitás és tanulás – június 17.

3.1 Tanuló vállalkozás: hogyan leszel tanító? Munkatársaid hogyan tanulnak? Folyamatosan?

3.2    Leleményesség (ingenuity) és a kreativitás iskolája

  1.    Küldetésünk több mint Társadalmi Felelősségvállalás – június 24. 

4.1 IHS: a szeretet (love) pecsétje. Munkatársainkkal közösen átalakítjuk a világot. Ők így lesznek társvállalkozókká. Mi így leszünk az Úr társalkotói.

4.2 Hogyan tovább? A kalandunk csak most kezdődik. Tőlünk Több Telik.

Részvételi díj: 40 000 Ft+áfa/fő. Az összeg tartalmazza a négyalkalmas képzés árát, valamint egy egyalkalmas online coachingot Kiss Ulrich atyával.

A tréning alkalmait minden esetben 19:00-21:00 között tartjuk, online formában a ZOOM felületén.

Jelentkezési határidő: május 31.

Jelentkezés az alábbi felületen:

Frissítve: 2021. május 17.