Köszönet és hála – Célba értek a karácsonyi cipősdobozok

Hálatelt szívvel gondolunk minden jószándékú ajándékozóra és támogatóra, akik a Cipősdoboz-akció határon innen és határon túl felhívásunkhoz csatlakoztak. Örömmel adjuk hírül, hogy több mint 450 dobozt juttattunk el a helyszínekre! Az Arlón készült fényképekkel és kisvideóval szeretnénk megköszönni minden önkéntesünk segítségét és támogatónk nagylelkűségét.

Határon túl

Legelőször a határon túlra szánt csomagjainkat indítottuk útnak, összesen 236 darabot. A megajándékozottak között olyan gyerekek voltak, akik már részt vettek Gyökerek táborban és nagyon szerény körülmények között élnek, jellemzően nagycsaládban.

Köszönetet mondunk a kárpátaljai csomagok összeállításában nyújtott segítségért Prókai Edinának és Solymoskövi Lucának, valamint a Gyökerek tábor önkénteseinek; a dobozok eljuttatásában Somfai G. Balázsnak, Pünkösty Andrásnak Ürmös Dánielnek, a Katolikus Karitász munkatársainak, helyi kapcsolattartóinknak, Mellár József törökbecsei esperes-plébánosnak.

Arló

December 21-én érkezett meg több mint 200 darab cipősdoboz a két-hároméves korú gyerekeknek Arlóra, ahol már egy egész lelkes csapat várta őket. Minden csomagba került egy-egy nagyképes, rövid szöveggel íródott könyv, hogy ezzel is ösztönözzük a mesélés és olvasás kultúrját a családokban. A helyi arlói szakmai csapat budapesti és miskolci önkéntesekkel, valamint Koronkai Zoltán és Phamdinh Ngoc József jezsuitákkal kiegészülve, két-háromfős csoportokba rendeződve személyesen járta a falut és kereste fel a gyerekeket. Így volt lehetőségünk egy-egy jó szóra, karácsonyi énekre is.

Köszönetet mondunk a MOL Alapítványnak, felajánlásuknak hála minden család kézzel összerakható mézeskalácsot is kapott; Paszternákné Tóth Julinak a nagymennyiségű könyvfelajánlásért; Kis Lehelnek és az evoCRM vállalat munkatársaiknak, hogy együtt lelkesen gyűjtötték a dobozokat; Dr. Nagy Ágnesnek és a Semmelweis Egyetem I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet munkatársainak,  hogy nagy lendülettel kapcsolódtak be gyűjtésünkbe, cipősdobozok mellett tartós élelmiszerrel és pénzadománnyal is segítették az arlói missziót; Barcsay Zsombornak a csomagok szállításában nyújtott segítségéért, az arlói romamissziós program munkatársainak, a családmentoroknak az önkénteseknek.

A szervezőstáb tagjain túl szeretnénk még köszönetet mondani:

  • Az adományozóknak, akik felajánlásainak köszönhetően több mint 450 dobozt tudtunk eljuttatni a rászoruló gyerekeknek.
  • Az önkénteseknek és munkatársaknak, akik december 13-20. között a dobozok pakolásában, rendezésében és a személyre szabásban segítettek.
  • Horváth Árpád SJ-nek és Jézus Szíve-templom önkénteseinek, a templom közösségének az akció népszerűsítésében nyújtott segítségükért, a rengeteg cipősdobozért.

Végül pedig mindenkinek, aki jó szóval, bátorítással a kezdeményezés mellett volt.

Köszönjük még egyszer, hogy ilyen sok gyermek ünnepét varázsolhattuk széppé. Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok a jezsuita rendtartomány nevében!

Jacsó Annamária

forrásfejlesztő | Kommunikációs Iroda

Frissítve: 2021. december 23.