Legyen Ön is Magyarország Barátja!

Örömmel adjuk tovább annak a hírét, hogy magyar értelmiségiek kezdeményezésére létrejött egy széleskörű összefogás a magyar emigráció megszólítására.

A „Magyarország Barátai” Alapítvány így ír céljáról: „A hitünk abban, hogy a világ körül bevonjuk az embereket, hogy támogassák és segítsék elő a magyarok sikeres tevékenységét, a Magyar kultúrát, és örökséget a munkánk lényegét adja az alapítványnál. Az 5 érték melyet követünk, segíti a munkánkat, és azt, hogy a stratégiánkat és az adománygyűjtést irányító kiváló csapatot építsünk.” „A mi küldetésünk, hogy a világban elősegítsük és megőrizzük a magyar hagyatékot és örökséget valamint gondozzuk az egészséges büszkeséget.

Ezért a mi célunk, hogy világszerte figyelemmel kísérjük és dokumentáljuk a magyarok sikeres társadalmi, kulturális, tudományos és gazdasági tevékenységét…. Szeretnénk azon fiatal magyar embereket is ebbe bevonni, akik érdeklődnek Magyarország és a magyar örökség iránt. Magyarország Barátai társaság ideális környezetet kínál mindazok számára, akik érdeklődnek az iránt, hogy részt vegyenek az információs hálózatunkban, hogy információkat kapjanak a világban történt magyar eseményekről.„

A Magyarország Barátai Alapítvány egy non-profit alapítvány, amelynek működése kizárólag nemzetközi magánadományokon alapszik, célja, hogy a világban élő magyarságot tájékoztassa, információkkal lássa el. Küldetése, hogy világszerte bevonja az embereket a magyarok által végzett sikeres társadalmi, kulturális, gazdasági és tudományos tevékenységek összegyűjtésébe és azokat folyamatosan figyelemmel kísérjék. Az alapítványi kuratórium elnöke Vizi E. Szilveszter Széchenyi nagydíjas farmakológus, orvos, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja és volt elnöke.

Az alapítvány különböző projekteket működtet és támogat, így többek között az alapítvány weboldalát, amelyen az alapítvánnyal kapcsolatos rendszeres hírek találhatóak (www.friendsofhungary.hu), illetve a heti rendszerességgel kiküldött angol nyelvű hírlevelet (Hungarian Weekly), amely visszakereshető módon megtalálható a www.hungarianweekly.com oldalon.

Be a Friend of Hungary!

We are glad to share with You that a group of Hungarian Intellectuals set up a foundation for addressing Hungarians and their Friends living abroad.

The Foundation writes about its goals: „Our belief to empower and engage people around the world to promote the successful activities of Hungarians worldwide, the Hungarian legacy and heritage is at the core of our work at the foundation. The 5 values we follow, which help define our approach to our work, and build an outstanding team to direct our strategies and fundraising.”

Have a look at the www.friendsofhungary.hu and the www.hungarianweekly.com.

 

Frissítve: 2016. július 28.