Lehetőségek Iskolája

A Lehetőségek Iskolája egy olyan önkéntesekkel működő program, amelyben olyan felnőtteket segítünk hozzá általános iskolai osztályozó vizsgához,  akik tankötelezettségük idején valamilyen oknál fogva ezt nem tudták megtenni.

Küldetésnyilatkozat

A Lehetőségek Iskolája az olyan társadalom peremére szorult felnőttek oktatását vállalja, akik felismerték, hogy marginális helyzetük hátterében iskolázatlanságuk is áll. Abban a reményben oktatjuk és kísérjük az önként tanulásra jelentkezőket, hogy munkánkkal elindítunk egy megrekedt szocializációs folyamatot, amely a társadalmi integráció felé vezet.

Jövőképünk

A Lehetőségek Iskolája a társadalom peremére szorult felnőtteknek biztosít tanulási lehetőséget, hogy befejezzék általános iskolai tanulmányaikat, és esélyük legyen munkához jutni vagy szakmát tanulni. Az Ignáci pedagógiai alapokon nyugvó oktatás első sorban önkéntesekkel valósul meg, a személyes törődés és elfogadás légkörében történik. A mindennapi élet adta feladatokban használható tudás átadása a cél, azért, hogy tanítványaink egyre kevésbé legyenek kiszolgáltatottak hiányos ismereteik miatt. Célunk továbbá a minket körülvevő világot megérteni akaró, saját sorsukat kézbe venni képes, önmagukat értékesnek érző emberek segítése az oktatás által.

Fontosnak gondoljuk közös munkánk során a családi szerepek, a roma identitás, a hit megerősítését. Teszünk azért, hogy ez a folyamat a tanítványaink családjára is hasson. Ezáltal remélve, hogy a tanulás, művelődés a családok mindennapi részévé válik és a roma családok a társadalom értékes tagjaivá válnak.

Folyamatosan várjuk olyan önkéntesek jelentkezését, akik szeretnek csapatban dolgozni, szeretnének többet megtudni önmagukról és eddig ismeretlen kulturális értékekről.

A Lehetőségek Iskolájáról bővebben az alábbi interjúból tájékozódhatnak, melyet az iskola koordinátorával készítettek.

Elérhetőség:

Csapó Barbara (Koordinátor)

E-mail:
Telefon: +36 20 250 8590
Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20.

Hogyan lettem tanítóbácsi – Egy önkéntesünk beszámolója

Megosztom ezt a cikket:
Frissítve: 2017. május 02.