Érdekel a jezsuita hivatás? Lépj velünk kapcsolatba!

Kedves fiatal barátom, akiben ott mozog a jezsuita hivatás gondolata!
Minden nap imádkozunk érted Sodrás utcai rendházunkban, hogy ha eljön az idő, lépni tudj abba az irányba, amerre a Jóisten meghívását érzékeled.
Hogy próba alá vesd meghívásod valódiságát, kérünk, vedd fel a kapcsolatot velünk. Ha közösségünk felé szeretnél lépni, jelentkezz, hogy ha minden alkalmasnak mutatkozik, akkor a következő szeptemberben elkezdhesd jezsuita újonc- vagy jelöltidődet.
Mi, jezsuiták világszerte elterjedt szerzetesrend, papok vagy testvérek vagyunk, akik oda akarnak menni, ahová Krisztus küld minket Egyháza által. Különösen azokon a területeken szolgálunk, ahová más nem jutna el.

Szeretjük a kihívásokat, szeretjük keresni és megtalálni Istent mindenben, szeretünk nevetni, szeretjük az intellektuális és lelki mélységet, a minőséget, és öröm számunkra másokkal együttműködve az embereket szolgálni.

De ha még nem döntötted el, hogy a család vagy a papi, szerzetesi hivatás felé lépnél, akkor szeretettel ajánlom neked Sodrás utcai rendházunkban a szeptembertől júniusig tartó Montserrat-évet, melynek során a jezsuiták segítenek neked elhatározásra jutni.
Részletek ezen a linken.
Szeretettel köszöntelek!
Nagy Bálint atya
hivatásgondozó
Facebook: Balint Nagy SJ
Cím: Xavéri Szent Ferenc Rendház, Budapest, Sodrás utca
Telefon: 30-337-6075

Bemutatkozik a hivatásgondozó

Nagy Bálint jezsuita pap vagyok, 1997-ben léptem be a Jézus Társaságába. Szerzetesi képzésünk egészen különböző gyakorlatokból áll, amelyekben elöljáróim új és új helyekre és helyzetekbe küldtek, hogy próbára tegyem önmagam, vajon megtalálom-e Istent és az otthonomat Benne. Vagy még jobb volna ezt úgy kifejezni, hogy vajon engedem-e, hogy Ő megtaláljon engem. Vágyom-e Rá?

Ha most ránéztek saját életetekre, talán Nektek is van tapasztalatotok arról, amikor közel éreztétek magatokhoz az Urat. Ha akartok, kérlek, meséljetek majd… Úgy örülnék, ha el tudnánk időzni itt Nála, és arra tartani, amerre Ő hív, és nem azokat a hangokat erősíteni magunkban, amelyek eltávolítanak Tőle, és félelmeinkbe zárnak. Kérem az Urat ezért és Értetek.

 

Frissítve: 2021. március 10.