Létezik-e katolikus családtervezés és fogamzásgátlás?

Helyszín: Párbeszéd Háza
1085 Budapest, Horánszky utca 20.

Minden, amit eddig nem mertél elmondani vagy megkérdezni a keresztény módon megélt szexről. A talita.hu szervezésében a Házasság Hete alkalmából kerekasztal-beszélgetésre várunk 2016. február 8-án, hétfőn 18 órától a Párbeszéd Házába, a Pedro Arrupe terembe (Bp. VIII. ker. Horánszky u. 20.)

Gyakorló katolikus házasok beszélgetnek saját, eltérő házaséletükről:
1. Vannak, akik teljes mértékben betartják a hivatalos katolikus iránymutatást, amely szerint minden testi aktusnak nyitottnak kell lenni a fogamzásra. Legfeljebb a TCST-t (természetes családtervezés) használják, és a termékeny napokon önmegtartóztatást gyakorolnak.

2. Vannak, akik próbálnak eleget tenni a hivatalos egyházi iránymutatásnak, de a TCST nem vált be, ezért kritikával állnak hozzá és / vagy esetleg más fogamzásgátló eszközökhöz is kellett folyamodniuk.

3. Vannak, akik kritikával értékelik a hivatalos egyházi iránymutatást a családtervezésről: úgy vélik, a házasság egészének kell nyitottnak lennie a gyermekek elfogadására, nem az egyes aktusoknak. Idejétmúltnak vélik azt az elvet, hogy az ondónak kizárólag a hüvelybe szabad kerülnie, ezért a fogamzásgátló módszerek közül a nem abortív és nem egészségkárosító hatásúakat (pl. gumióvszer) alkalmazzák.

Arra törekszünk, hogy mindhárom nézet súlyának megfelelő képviseletet kapjon.

Nem ciki eljönni, beszélgessünk végre erről!

Frissítve: 2016. július 26.