Utazzunk magyar jezsuitákkal az idei MAGIS-ra és Ifjúsági Világtalálkozóra!

Lisszabonban rendezik meg augusztus első hetében a 2023-as katolikus Ifjúsági Világtalálkozót, annak előtalálkozójaként pedig a MAGIS találkozót. A magyar jezsuiták zarándokcsapatot indítanak mindkettőre, annak költségeit is támogatják. Aki jezsuita szervezésben szeretne részt venni ezeken a programokon, annak március 28-ig kell jelentkeznie az alábbi linken.

PROGRAM:

MAGIS 2023 előtalálkozó: július 22–31.
  1. Kezdés, ismerkedés: MAGIS Villa (Lisszabon): július 2224.
  2. Experimentumok (20-25 fős programok, Portugáliában és Spanyolországban, részletek  alul): július 2429.
  3. Lezárás: MAGIS Villa (Lisszabon): július 2931.

Experimentumok: Olyan közösségi tapasztalatszerzések, amelyek során a jezsuita lelkiségre támaszkodva a gyakorlati élet egy-egy területébe kapcsolódunk be, pl. gyalogos zarándoklat, szociális munka, lelkigyakorlat, ökológiai szolgálat.

Részletek: magis2023.org

Ifjúsági Világtalálkozó

A MAGIS előtalálkozót közvetlenül követi, szintén Lisszabonban, augusztus 1-6. között.

Részletek: lisboa2023.org

Magyar előtalálkozó

A MAGIS előtt ez is szerveződik Budapesten, időpont és részletek hamarosan.

KÖLTSÉGEK:

  • MAGIS előtalálkozó: 200 € (kb. 80 000 Ft)
  • Ifjúsági Világtalálkozó: 250 € (kb. 100 000 Ft)

Ezek az árak tartalmazzák az étkezést, a szállást, a programon belüli utazásokat, viszont ami nagyon fontos, hogy az eseményre való ki-és visszautazást nem.

A magyar jezsuita rendtartomány támogatása: 30.000 Ft / fő, tehát a program összköltsége: 150.000 / fő + utazás

Ezen felül, a résztvevők támogatására gyűjtést szervezünk a rendtartomány templomaihoz és intézményeihez kapcsolódóan, melyből azt reméljük, hogy további támogatást nyújthatunk.

Amennyiben a jelentkező további támogatásra tart igényt, kérjük, jelezze, és a befolyt adományok függvényében csökkenhet a részvételi díja.

Utazás:

Az oda- és visszautat repülővel tervezzünk megoldani, melynek szervezése jelenleg is zajlik. Előreláthatólag 160.000 Ft/fő költséggel tervezünk (oda-vissza), mely azonban még változhat.

A közösség dinamikája szempontjából előnyösnek látszik a közös utazás, melyet anyagi és praktikus szempontok felülírhatnak. Ha valaki saját maga szeretné megoldani az oda/visszajutást, kérjük, a jelentkezéssel együtt ezt is jelezze.

Jelentkezés:

Fontos: a részvétel feltétele a MAGIS 2023 kezdetekor (július 22.) a betöltött 18. életév, a felső korhatár 35 év. A jelentkezéseknél a 30 éven aluliak előnyt élveznek. Lehetőség van arra is, hogy valaki ne résztvevőként, hanem önkéntesként jelentkezzen, ami azt jelenti, hogy részt vállal a program kinti lebonyolításában.

A részvételi szándékot március 28-ig kell jelezni az alábbi linken!

A jelentkezésnél kérlek, vegyétek figyelembe, hogy korlátozott számban állnak rendelkezésünkre helyek. Azok a jelentkezők élveznek előnyt a részvételre, akik jezsuita műveinkhez, lelkiségünkhöz kapcsolódnak. Fontos, hogy képesek legyenek a zarándoklat (főleg az IVT-n a többszázezres embertömeg) fizikai és mentális terhelésének elviselésére. A résztvevőktől reméljük, hogy építő tagjai lesznek a zarándokcsapatnak, illetve hazaérkezve folytatják közösségépítő tevékenységüket.

Ezért kérünk, hogy adjátok meg alapadataitokat (név, születési dátum, cím, telefonszám), hogyan kapcsolódtok a jezsuita lelkiséghez, közösségek, intézmények által, továbbá egy max. féloldalas motivációs levélben fejtsétek ki, miért szeretnétek részt venni a zarándoklaton.

A jelentkezések összesítése után, március 25-ig jelezzük, hogy kik kapcsolódhatnak ehhez a zarándokcsoporthoz. A résztvevők személyes regisztrációját és a díj első részletének, 50.000 Ft befizetését március 28-ig kérjük, a későbbiekben megadott felületen.

Ha bármi kérdésetek, megjegyzésetek van, keressetek minket bizalommal!

A szervezők elérhetőségei:

Frissítve: 2023. március 26.