Mai magyar egyházművészeti alkotásokat vár a Párbeszéd Háza

Az Olajág Keresztény Művészeti Társasággal közös szervezésű kiállításra 2018. április 23-ig várja az alkotók jelentkezését a Párbeszéd Háza.

A 2018. május elején megnyíló kiállítással az élő, igényes és modern egyházművészetet kívánják előmozdítani a szervezők. A felhívásra olyan – nem okvetlenül vallásos tárgyú – alkotásokat várnak, melyek tükrözik a mai emberek életérzését és képesek megszólítani a hívőket és keresőket egyaránt: láttatják a nem láthatót, felkavaró és békéltető módon mutatják be a sebzettséget, kiáltó és nyitott hiányokra adnak választ.

A beküldött alkotások közül a kiállításra kerülő munkákat egy szakmai testület válogatja ki, melynek tagjai Oláh Szilveszter, az Olajág Keresztény Művészeti Társaság vezetője, Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója, Bábel Balázs kalocsai érsek, az Országos Egyházművészeti és Műemléki Tanács elnöke, Csíkszentmihályi Róbert szobrász, Fábry Kornél a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára, Kákonyi Júlia iparművész, Prokopp Mária művészettörténész, Takács Imre művészettörténész, az ELTE tanszékvezetője és Varga Lajos váci segédpüspök, a MKPK Egyházművészeti és Műemléki Bizottság tagja.

További részletek a felhívásról és jelentkezésről a Párbeszéd Háza honlapján olvashatók.

Frissítve: 2018. március 01.