Már lehet jelentkezni a Magis Europe 2020-ra

Ahogy közeledik az augusztus eleje, úgy válik egyre több részlet ismertté az idén hazánkban, Ausztriában, Romániában és Szlovákiában tartandó Szent Ignác-i lelkiségű ifjúsági találkozóról. Januárban az esemény honlapjának (magis.jesuits.eu) és a regisztrációs folyamat elindulásáról adtunk hírt, februárban közzétettük a találkozó úgynevezett experimentumainak listáját, legfrissebb fejleményként pedig március 1-től jelentkezni lehet a Magis Europe 2020-ra.

Ha tudsz angolul, 18 és 35 év között vagy, ráérsz augusztus 1-től 9-ig, és eltöltenél – egy életre szóló élményt nyújtó – tíz napot hozzád hasonló európai és magyar fiatalokkal, ne habozz legkésőbb május 15-ig jelezni részvételi szándékodat. A következőket kínáljuk neked: szorosabbra fűzheted barátságodat Jézussal; jobban megismerheted önmagad; kiléphetsz a komfortzónádból; megismerhetsz más embereket és kultúrákat; rácsodálkozhatsz a teremtett világ szépségére; elmélyedhetsz a Szent Ignác-i lelkiségben; végül, de korántsem utolsósorban, a Magis hatalmas buli.

A Szent Ignác-i lelkiségben a magis azt a vágyat jelöli, amellyel azt keressük, mi szolgálja leginkább Isten akaratát és nagyobb dicsőségét. Ennek jegyében a találkozó két részből áll. Augusztus 1-től mindenki a 16 felkínált experimentum egyikén vesz részt hazánkban vagy a környező országok valamelyikében. Az itt végzendő tevékenységek a következő területeket ölelik fel: zarándoklatok, lelkiség, szeretetszolgálat, ökológia, művészetek és kultúra. Ezután veszi kezdetét az augusztus 7. és 9. között tartandó záróesemény Miskolcon, melyen valamennyi résztvevő összegyűlik, hogy együtt ünnepelje az élő Istent.

A találkozó után egy hónappal rendezendő budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való tekintettel a Magis Europe 2020 központi témája az Eucharisztia lesz, a következő mottó jegyében: „Te vagy a kenyér, az élet és a szeretet”. Ehhez segítséget nyújtanak a napirend olyan pillérei, mint a reggeli imák, a déli és esti examenek – a nap addigi részében történtek mérlegre helyezése Isten jelenlétében –, a szentmise, az experimentumok és a személyes megosztások.

Milyen experimentumok közül lehet választani? Csendes lelkigyakorlat Dél-Magyarország mediterrán jellegű hegyei között, csíksomlyói zarándoklat, kerékpáros lelki túra a Balaton körül, taizéi énekek Rózsahegyen, a bécsi és budapesti élő kövek, azaz templomok révén folyó evangelizáció, a spiritualitást és a játékosságot ötvöző angolnyelv-tanulás, az Eucharisztia teológiájáról szóló szeminárium, avagy egy, a jezsuita életformába belekóstoló hét. Bármelyiket választod is, a cél ugyanaz: hogyan hozhatunk ki magunkból, egymásból többet, jobbat, szebbet, hogy aztán mindezt Isten nagyobb dicsőségére fordíthassuk.

Időpont: 2020. augusztus 1-9.
Korosztály: 18-35 év
Részvételi díj: 130 euró
További információ: https://magis.jesuits.eu/faq
Frissítve: 2020. március 10.