Megpróbáltatások és húsvéti remény: a francia jezsuita tartományfőnök a Notre Dame tűzesetéről

A párizsi Notre Dame tűzesete után francia jezsuita tartományfőnök, François Boëdec SJ az alábbi üzenetet fogalmazta meg:

A párizsi, illetve a Nyugat-Európa frankofón tartományához tartozó jezsuitákat is megrázta a Notre Dame székesegyházban április 15-én keletkezett tűz híre.

A tartományfőnökségre a világ minden részéről érkeztek a testvéri együttérző üzenetek. Ez a katasztrófa megerősíti azt a tapasztalatunkat, hogy az egyházat jelenleg nagy megpróbáltatások érik. De a felébredt mély érzelmek, valamint sok – hívő és nem hívő – ember elkötelezettsége, melyek ezzel a jelképes épülettel kapcsolatban megnyilvánulnak, kifejezik a gyökereinkhez való ragaszkodást és társadalmunk belső útkeresését.

Különösen Párizs lakóival és keresztény közösségével egységben, bizalommal és reménységgel haladjunk Húsvét ünnepe felé, melyben Isten folyamatosan nyitja ki nekünk a jövő kapuit.

Forrás: https://www.jesuites.com/message-du-p-francois-boedec-provincial-suite-a-lincendie-de-la-cathedrale-notre-dame-de-paris/

Frissítve: 2019. április 18.