Megragadott pillanatok – Nyilasi Tibor kiállításának finisszázsa

  • Párbeszéd Háza, Díszterem (1085 Budapest, Horánszky u. 20.)
  • 2018. március 5. (hétfő) 16.00

Március 5-én, hétfőn 16.00 órától zárul a Párbeszéd Házában Nyilasi Tibor kanadai festőművész Megragadott pillanatok című kiállítása. Az együttlét alkalmával “lelkiállításra” is sor kerül, zenei közreműködők: Ittzés Klára (hegedű) és Ittzés Berta (brácsa).

Nyilasi Tibor festő, grafikus, mozaikművész és múzeumpedagógus Megragadott pillanatok című kiállítása finisszázsának házigazdája Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója, díszvendége a kanadai nagykövet asszony, Isabelle Poupart.

“Nyilasi igazi mestere volt a figuratív rajzoknak és vízfestékkel készült képeknek. Szerette az ábrázolt személyek személyiségét feltárni, akár kötött portré, akár kötetlen rajz formájában. Kedvenc témája a köztereken megjelenő embercsoportok ábrázolása volt, amelynek középpontjában az emberek közötti kommunikáció és az egyéniséget tükröző vonások álltak, mindezt humorral és érzékenységgel megjelenítve. Emellett készített olajfestményeket, pasztellképeket és mozaikokat is. Nagyon szemfüles megfigyelő volt és bármely témára nyitott volt – állatok, balett és opera előadások, iskolaudvaron játszó gyermekek, tájak és vallásos témájú freskók. Műveinek a mérete a részletesen kidolgozott miniatűröktől kezdve a hatalmas, lenyűgöző freskókig széles skálán mozgott” – írja az alkotóról és műveiről özvegye, Evelyn Grayson (Nyilasi Donna).

Nyilasi Tibor: A táncos álma
Nyilasi Tibor: A táncos álma

A Párbeszéd Házában március 5-én délután záró tárlat betekintést ad Nyilasi Tibor (életéről ide kattintva lehet bővebben olvasni) sokrétű művészetébe: a vízfestékkel készült képek, figuratív rajzok, miniatűrök és fametszetek a pillanat illékonyságát jól megragadó művész egyedi stílusát és látásmódját tükrözik.

Frissítve: 2018. március 06.