Megújító érintés

Kiállítás mai egyházművészeti alkotásokból az Olajág és a Párbeszéd Háza szervezésében. A tárlatot megnyitja Jelenits István SchP. Házigazda: Sajgó Szabolcs SJ. A tárlat látogatható május 5-től június 14-ig, hétköznapokon 15-18 óráig.

A 2018. május elején megnyíló kiállítással az élő, igényes és modern egyházművészetet kívánják előmozdítani a szervezők. A felhívásra olyan – nem okvetlenül vallásos tárgyú – alkotásokat vártak, melyek tükrözik a mai emberek életérzését és képesek megszólítani a hívőket és keresőket egyaránt: láttatják a nem láthatót, felkavaró és békéltető módon mutatják be a sebzettséget, kiáltó és nyitott hiányokra adnak választ.

A beküldött alkotások közül a kiállításra kerülő munkákat egy szakmai testület válogatta ki, melynek tagjai Oláh Szilveszter, az Olajág Keresztény Művészeti Társaság vezetője, Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója, Bábel Balázs kalocsai érsek, az Országos Egyházművészeti és Műemléki Tanács elnöke, Csíkszentmihályi Róbert szobrász, Fábry Kornél a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára, Kákonyi Júlia iparművész, Prokopp Mária művészettörténész, Takács Imre művészettörténész, az ELTE tanszékvezetője és Varga Lajos váci segédpüspök, a MKPK Egyházművészeti és Műemléki Bizottság tagja.

Frissítve: 2018. április 30.