Megvan a Magis Europe új időpontja

Sokan és sokat dolgoztak a Szent Ignác-i lelkiségű fiatalok idénre tervezett nemzetközi találkozóján. A tervek szerint a környező országokban és hazánkban megvalósuló összejövetel során a résztvevők augusztus elején egy hétig több helyszínen gyakorlati foglalkozásokon, úgynevezett experimentumokon vettek volna részt, hogy a végén Miskolcon találkozzanak a záróeseményen. A koronavírus-járvány miatt azonban a szervezők úgy határoztak, elővigyázatosságból lemondják, pontosabban elhalasztják jövőre a találkozót.

Az új időpont: 2021.  augusztus 7-15.

A döntésben szerepet játszott, hogy több más nagyszabású egyházi eseményt, köztük a szeptemberre tervezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, valamint az Ifjúsági Világtalálkozót szintén áttették 2021-re, illetve 2023-ra.

Idén augusztusban ugyanakkor nem maradnak Magis-élmény nélkül a jelentkezők: a szervezőcsapat – a Koronkai Zoltán SJ vezette magyar Inigo-csoport – azon dolgozik, hogy legalább részlegesen, online módon kínáljanak módot a találkozásra. A konkrét lehetőségekről a későbbiekben adnak hírt.

Az idei jelentkezések ugyanakkor érvényesek jövőre is, vagyis azoknak, akik már regisztráltak a Magis honlapján, és 2021-ben részt vennének a találkozón, nem kell elölről kezdeni a folyamatot. Amikor az új jelentkezési eljárás – várhatóan 2021 elején – megnyílik, nekik elegendő csupán megerősíteni korábbi regisztrációjukat. A már befizetett részvételi díjakat azonban visszafizetik – ennek részleteiről a szervezők hamarosan mindenkit levélben értesítenek.

Minden kérdésre a következő e-mail cím áll rendelkezésre:  A Magis fejleményeiről a honlap mellett az esemény Facebook-oldalát is érdemes követni: facebook.com/MAGISEU/

Frissítve: 2020. június 08.