„Mi történt a II. vatikáni zsinaton?” – Könyvbemutató a Párbeszéd Házában

John W. O’Malley SJ „Mi történt a II. vatikáni zsinaton?” című kötetét mutatták be december 7-én a budapesti Párbeszéd Házában a szerző részvételével, aki a könyvbemutatóra érkezett hazánkba.

mi_tortent_a_masodik_vatikani_zsinaton

A szerző mellett Bartók Tibor SJ, a Jezsuita Könyvbizottság elnöke, valamint Görföl Tibor teológus beszélt a kötetről a II. vatikáni zsinat bezárása 50. évfordulójának előestéjén.

Sajgó Szabolcs mint a Párbeszéd Háza vezetője üdvözölte a jelenlevőket ezen a régóta szervezett és előkészített eseményen; elmondta, hogy O’Malley atya Budapestről Rómába utazik tovább holnap, a zsinat zárásának ötvenéves évfordulója alkalmából rendezett konferenciára. Ezután Lukács János SJ, az est moderátora mutatta be pár szóban John W. O’Malleyt, aki jelenleg a Georgetown Egyetem oktatója, fő szakterülete a kora újkori európai katolicizmus; a most megjelent kötet a harmadik magyar nyelven kiadott műve. A Nemeshegyi Péter által fordított könyvet Görföl Tibor teológus lektorálta.

mi_tortent_a_masodik_vatikani_zsinaton2

A teljes cikk a Magyar Kuríron olvasható: http://www.magyarkurir.hu/hirek/-mi-tortent-ii-vatikani-zsinaton-konyvbemutato-parbeszed-hazaban#lightbox[%27gs66105%27]/3/
Fotó: Thaler Tamás
Verestói Nárcisz/Magyar Kurír

Frissítve: 2016. július 26.