Miskolci siker

Örömmel osztjuk meg hírt a gimnáziumunkat ért szép sikerről. A Jezsuita Gimnázium csapata képviseli szeptember elején Magyarországot a Stockholmban megrendezendő Víz Világhéten az ifjúsági víz díj versenyen (Stockholm Junior Water Prize, SJWP).

Az 1997-ben alapított Stockholmi Ifjúsági Víz Díj egyike a legismertebb nemzetközi ifjúsági díjaknak a vízügy területén. Ezen a különleges, magas színvonalú versenyen, ami része az évente megrendezett Víz Világhétnek, hatalmas megtiszteltetés részt venni. Védnöke Viktória svéd koronahercegnő, aki találkozik a döntő résztvevőivel, és személyesen adja át a győztesnek járó díjat. Továbbá, nem utolsó sorban, a nyertes jutalomként 5000 dollárt és egy kristályszobrot kap. A stockholmi döntőben az egyes országok versenyének első helyezettje indulhat. A pályaművek olyan helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozhatnak, melyeknek környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jelentőségük van. A verseny angol nyelven zajlik. Világszerte minden évben több ezer, 15-20 év közötti, középiskolai tanulmányokat folytató fiatal vesz részt a vetélkedőben. Az esemény egyúttal kiváló eszköze a víz, illetve a környezet védelmére, a környezettudatosságra irányuló figyelem felkeltésének.

A csapat tagjai: Kakas Dézi 11. c, Béri János 11.b és Polák Péter 11. b osztályos tanulók voltak. Témájuk: A Szinva-patak vízminőségével foglalkozott. A versenyről a hivatalos tájékoztató itt olvasható.

vizdihj

 

Frissítve: 2016. július 29.