MONTSERRAT JEZSUITA VLOG

Hogyan élhetjük meg hitünket a hétköznapokban, és milyen kihívásokkal kell szembenéznie a keresztény embernek? Mi nyújt bizonyosságot, és mit kezdjünk a kétségeinkkel? Miként ismerhetjük fel a nekünk szánt hivatást, és mit kérdezne egykori, ifjú önmagától egy sok éve jezsuita szerzetes?

A jezsuiták vlogsorozata többek között a fenti kérdésekre igyekszik megtalálni a válaszokat a magyar rendtartomány hivatásgondozója, Nagy Bálint SJ kalauzolásával. A Montserrat jezsuita vlog egyes epizódjai

  • ÚTRAVALÓ címen heti gyakorlatokat kínálnak hitünk elmélyítésére,
  • HIVATÁS címen egy-egy rendtag bemutatásával beszélnek a hivatás kérdéséről,
  • PÁRBESZÉD címen pedig a nézők hozzászólásai alapján taglalják az adott témákhoz kapcsolódó kérdéseket.

Miért Montserrat? Mert ezen a katalóniai hegyen jelentős változás történt a jezsuita rendalapító, Loyolai Szent Ignác életében: nemesi öltözetét az egyszerű zarándokok ruhájára cserélte, és nekivágott, hogy felfedezze, mire is hívja őt Isten. E folyamat következtében jutott el a megtérésre, majd ajánlotta fel szolgálatait az egyháznak, minden hívő lélek javára. Ennek megfelelően a vlog sem csak a jezsuiták barátainak, hanem mindenkinek szól, aki el szeretne igazodni a keresztény hit kérdéseiben – mindezt jezsuita igényességgel, őszinteséggel és nyitottsággal.


A Montserrat vlog elérhető a Youtube-on, a Facebookon, az Instagramon és a Tik-Tokon isHa feliratkozol valamelyik csatornánkra, minden újabb epizód élesítéséről értesítést kapsz.
Tarts velünk!