Nagy Bálint SJ főelőadása a Nagymarosi Ifjúsági Találkozón

 „Az imádság az egyik legizgalmasabb dolog a világon. Titka és öröme nem kívül keresendő, nem kell távolra elmennünk, hogy tanuljunk róla. Egészen közel van. Csak mernünk kell megállni, hogy észrevegyük” – fogalmazta Nagy Bálint SJ atya a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra történő meghívó levelében.

2017. október 7-én rendezték meg a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amelynek programjai az imádság köré épültek.  A találkozó főelőadását Nagy Bálint SJ atya, a rendtartomány hivatásgondozója tartotta. 

Az előadást itt lehet visszanézni: https://www.youtube.com/watch?v=F7NhzBoSXRc

 A nagymarosi ifjúsági találkozó a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. „Nagymaros” története több mint négy évtizedre nyúlik vissza, amikor Sillye Jenő és barátai a Dunakanyarban énekes-imádságos összejöveteleket szerveztek, amelyeket később a fiatalokkal foglalkozó papok, köztük Balás Béla – ma nyugalmazott kaposvári megyéspüspök – és Kerényi Lajos pártfogásukba vettek, és segítettek folyamatossá tenni a találkozók megrendezését. Az országos lelkinap sok határon túli fiatalt is vonz, különösen a közeli Felvidékről.

A találkozóról bővebb összefoglaló ITT olvasható.

Forrás: Magyar Kurír

Frissítve: 2017. október 09.