Négy magyar az európai jezsuiták őszi vezetőképző programján

Összeállt az European Leadership Programme (ELP) 2022. őszi csapata – a korábbinál több spirituális tartalommal és a személyes növekedésre még inkább hangsúlyt fektetve startolt el a jezsuiták európai vezetőképzője. Kilenc országból tizenhatan vesznek részt a programban, köztük négy magyar.

  • Farbaky Tamás a nemzetközi kapcsolatok szakértője, szíriai, iráni és ukrajnai menekültek segítője.
  • Kovács-Dobák Géza pénzügyi szakértő, gazdasági újságíró, az ENSZ magyarországi ifjúsági szervezetének korábbi elnöke.
  • Hóka Iván, az Európai Bizottság gyakornoka, érdeklődik a szociális egyenlőtlenségek, a politikai ideológiák és a közösségépítés iránt.
  • Taraczközi Anna szintén az Európai Bizottság gyakornoka, kutatóként eddig megújuló energiákkal, innovatív kompetenciákkal és fiatalok munkanélküliségével foglalkozott.

Ők négyen vesznek részt Magyarországról a jezsuiták európai vezetőképzőjének hetedik csoportjában. Mellettük angol zenész, olasz újságíró és kelet-ázsiai politológus is részt vesz a programban, amely a politika, a közösség, a szolgálat, a coaching és a képzés területén kínál vezetéselméleti és -gyakorlati tudást fiataloknak.

Az első hónap csapatépítéssel telt: október 8-án bemutatkoztak a résztvevők és Filipe Martins SJ, a képzést működtető Európai Jezsuita Szociális Központ igazgatója celebrált nekik szentmisét. Emellett személyre szabott intenzív vezetőképző tréningen mélyítették ismereteiket, valamint csendeshétvégén fogalmazták meg céljaikat.

A szintén magyar szakember, Feledy Botond (a budapesti Társadalmi Reflexió Intézet  ügyvezetője) koordinálta képzés jezsuita lelkiségi alapokra épül, eddig több mint nyolcvanan végezték el. A fiatalok a tanulás mellett hátrányos helyzetű csoportokkal foglalkoztak, rendszeresen beszélgettek európai uniós, nagyvállalati, civil és egyházi vezetőkkel a pályafutásukról, valamint a munkájuk során jelentkező etikai kihívásokról.

Frissítve: 2022. november 17.