Nem sajtóhiba: a Szabadság híd után szabadréti szentmise a Margitszigeten

Szeptember 22-én, az idei Ars Sacra Fesztivál zárónapján 10 órakor a margitszigeti Nagyréten szentmisére jövünk össze a Párbeszéd Háza, a NEK2020 és a Fővárosi Önkormányzat közös szervezésében és támogatásával. A jövőre Budapesten rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán a szeptember 13-án megkezdett visszaszámlálás jegyében a szentmisét Sajgó Szabolcs jezsuita mutatja be. Mindenkit várunk a „legszebb katedrálisban”, Isten szabad ege alatt tartandó szertartáson.

Szabadság hídon július 28-án bemutatott szentmise óta több ízben felmerült, hogy folytatni kellene a sikeres, ezreket megmozgató kezdeményezést. Most Budapest egy másik közkedvelt pontján is szabadtéri misét mutatunk be. Pontosabban szabadrétit, ezúttal ugyanis a margitszigeti Nagyrétre vár mindenkit a Párbeszéd Háza és valamennyi szervező.

„Az Eucharisztia forrás a világ számára, hirdeti a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idei jelmondata. Az élet, békénk, örömünk, összetartozásunk és minden közösségünk legtisztább forrása” – teszi hozzá a szeptember 22-i szentmisét bemutató jezsuita, Sajgó Szabolcs. „Széteső, atomizálódó közösségeink számára mellékhatások nélküli gyógyír Krisztus misztikus kenyere és bora. Áldja meg a mennyei Atya mindazokat, akik ezt a szentmisét segítik megvalósulni. És ne felejtsünk el imádkozni a jó időért!”

Ne csak hídon járók, hanem hídépítők is legyünk! – biztatta a jelenlévőket július 28-án Sajgó Szabolcs. A margitszigeti szentmisére érkezve pedig felszámolhatjuk önnön elszigeteltségünket, otthon hagyhatjuk sziget-gondolkodásunkat, és John Donne híres versére rímelve bebizonyíthatjuk: együtt teljes és gazdag kontinens vagyunk.

A szentmiséről további részletek itt olvashatók. A szervezők azt javasolják a szertartásra érkezőknek, hogy készüljenek kényelmes ülőalkalmatossággal (pléddel, párnával, puha pulóverrel). Ezen kívül jó kedvet és egy kis enni- és innivalót is érdemes hozni a mise utáni piknikhez.

Frissítve: 2019. szeptember 17.