Neves reklámpályázat döntőjében a jezsuiták bankkártyás perselyének kampánya!

Még a nyáron adtunk hírt róla, hogy július 31-től a hagyományos pénzcsörgetős adakozás alternatívájaként hazánkban elsőként a jezsuiták pesti Jézus Szíve-templomában állítottunk üzembe érintős bankkártyával használható adományterminált. A kezdeményezést utóbb beneveztük a Kreatív című marketingkommunikációs szaklap Prizma Kreatív PR Díj című pályázatára. A versenyre 186 nevezés érkezett, melyből 82 pályázat került a shortlisre, azaz a döntőbe; kampányunkat a zsűri örömünkre a Nonprofit kategóriában az első hat közé tartotta érdemesnek beválogatni.

Az újfajta adakozási módszer apropóján Tartsuk fenn közösen templomunkat! szlogennel kampányt indítottunk. „Arra kérjük barátainkat, hogy támogassák templomunk fenntartását hétről hétre, lehetőségeikhez mérten egy finom kávé vagy egy kiadós ebéd árának megfelelő összeggel. Szeretnénk, ha minden barátunk szívügyének érezné a Jézus Szíve templom fenntartását, s ennek jelét büszkén viselné a szíve fölött is” – fogalmazott Horváth Árpád SJ templomigazgató. A Kovács Lehel és Szabó Ferenc grafikusművészek által jegyzett plakát ugyanis elkészült retro kitűző formában, de ott látható a templom bejáratánál és a jezsuita kiadványokon is.

A kampányvideó, a sajtófotó és a sajtóközlemény a kéthetes tesztidőszak alatt készült el, majd a hír a teljes magyar sajtót bejárta, a nyomtatott, köztük bulvárlapoktól a szakportálokig. A kampánnyal a heti perselybevétel érezhető megemelése volt a cél, abból kiindulva, hogy a templomot hétvégente átlagosan felkereső 1500 fő csaknem fele fiatal felnőtt, aki készpénzt nemigen tart magánál, bankkártyával azonban szívesen támogatja az egyházi közösséget. A célt sikerült elérni, hiszen a templom közvetlen adománybevétele tartósan 20 százalékkal megnövekedett.

A kezdeményezés hatására tucatnyi templomtól, illetve nonprofit szervezettől kaptunk megkeresést, hogy segítsünk hasonló adománypersely üzembe állításában. A virtuális adományozási módozatokat tovább bővítve, 2019. októberétől a jezusszive.jezsuita.hu honlapon keresztül, a templom felkeresése nélkül is lehetőséget biztosítunk, hogy ki-ki bankkártyát használva, néhány kattintással támogathassa közösségünket.

Köszönjük az elismerést, és köszönjük a támogatást!

Frissítve: 2019. november 13.