Jezsuita blog Mit tanultam a Jezsuban?

Iskolába a diák tanulni jár, de nem csak a diákok tanulnak, formálódnak, hanem a nevelőik is. Júniusban befejeződött iskolalelkészi szolgálatom Miskolcon, ami két évet tartott. Szeretnék megosztani veletek néhány személyes tapasztalatot, formálódást, ami bennem végbement ez idő alatt, amire nem is számítottam a kezdetkor.

HR Gondnoki/karbantartói álláslehetőséget

Foglalkoztató intézmény A Jezsuita Rend Horánszky központi intézmény-együttes üzemeltetése állást hirdet 40 órás foglalkoztatásban gondnoki/karbantartói munkakör betöltésére. Feladatkör, program bemutatása napi teremrendezés épülethez kapcsolódó kisebb javítási, karbantartási munkák, beszerzések szükség esetén kiegészítő takarítási feladatok Képességek, elvárások problémamegoldó képesség önálló munkavégzés épület gondnoki, karbantartói tapasztalat intézményi értékrend elfogadása Előny víz- fűtés-, villanyszerelői tapasztalat Amit kínálunk változatos,érdekes … "Gondnoki/karbantartói álláslehetőséget" bővebben

Jezsuita blog Néhány címszóban az indiai jezsuitákról

Új-Delhi. A rendház (Vidyajoti Jezsuita Kollégium), ahol élünk, az utcai körülményekhez képest rendezett, jól struktúrált, ahogyan Árpival gyűjtöttök a benyomásainkat, arra jutottunk, hogy az otthoniaknak talán úgy lehet a legkönnyebb elképzelni, ha felidézünk egy kissé elhagyatott, de jól megépített SZOT/úttörő üdülőt Zánkán, amihez egzotikus kert is tartozik (szép fákkal, virágokkal) és állatokkal (páva, csíkosmókus, majom és számtalan madár is látogatja a kertet, de óriás hangyák és csótányok is előfordulnak és a szúnyogok se maradnak el). Mivel a közösség állandó létszáma hetven-nyolcvan fő, ezért a kápolnának, az ebédlőnek és a rekreációs helyiségnek jó száz fős a befogadó kapacitása.

Kaszap 20 – jezsuita zarándoklatot

Kaszap 20 jezsuita zarándoklatot szervezünk. Október 7. én, szombaton, a Nagymarosi találkozó után indulva, Nagymaros –Kóspallag (szállás) –Márianosztra útvonalon. 20km. Jézus társaként a jezsuita és cserkész Kaszap Istvánnal. Egy este és egy reggel Istenre figyelve: a természetben, városon kívül, éjszakában, reggel, csöndben, beszédben, együtt. Mindeközben lehetőség lelkivezetésre, gyónásra, egyéni és közös imára. A zarándoklatot Koronkai Zoltán SJ és Csima Zsolt vezeti.

Miskolc Túl a Maszat-hegyen

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Magis kórusa büszkén mutatja be: Presser Gábor, Varró Dániel és Teslár Ákos Túl a Maszat-hegyen című zenés-verses “minekmondjákot.” Helyszín: Budapest, MOM Kulturális Központ 1124 Budapest, Csörsz u. 18, Időpont: 2017. szeptember 15. (péntek) 19:00 A belépés ingyenes de jegyregisztrációhoz kötött!  Regisztráció: a http://maszathegy.jezsu.hu/ oldalon! Minden érdeklődőt, kicsiket és nagyokat, szeretettel várnak az … "Túl a Maszat-hegyen" bővebben