MBJ Szolgáló vezető a tanuló vállalkozásban

  “Nem érdemes halogatni, mert MOST van itt a cselekvés ideje.”   És itt van! Megjelent Kiss Ulrich SJ Szolgáló vezető a tanuló vállakozásban c. könyve. MOST vasárnap (április 23-án), a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Hess András teremben 12 órakor mutatja  be Ulrich atya a könyvét! Ezt követően a Jezsuita Kiadó standjánál várja az érdeklődőket!

Reflexió A szent három nap az evangéliumban és a liturgiában

A liturgia ezekben a napokban is az evangéliumot követi. A szertartások a passióhoz és a feltámadás csodálatos öröméhez kapcsolódnak. Jó ilyenkor ránézni az ünnepi liturgia egyes elemeire: melyikben mi mutatkozik meg számunkra, mi az, amit megélhetünk benne.

Jezsuita blog Az én húsvétom…

Az én húsvétjaim általában elég dolgosan telnek. Szerzetes pap vagyok, ám fő feladatomat tekintve egyúttal olyan ember is, akit szellemi munkára szabadítottak fel. Ráadásul a teljesítményemet számszerűsíthető adatok, publikációk alapján mérik. Ezért aztán – szégyen ide, szégyen oda – időnként ellenállhatatlan kényszert érzek arra, hogy visszahúzódjak az emberek elől, és hosszabb összefüggő időt szenteljek a kutatásra és az írásra.

VR Az ujjal magamra mutogatásról – P. Vértesaljai László jegyzete

Amikor a másikra mutatsz, hogy megítélj valakit, nézz a kezedre és lásd, hogy három ujjad tefeléd mutat! (kínai közmondás) A nagyszerdai evangélium már az utolsó vacsora termébe vezet be bennünket. Minden előkészítve, ahogy az Úr kérte. Vagy mégsem? Hiszen együtt vannak mindahányan, a Mester és a Tizenkettő! Már esznek, tehát már benne vannak az ünneplésben, … "Az ujjal magamra mutogatásról – P. Vértesaljai László jegyzete" bővebben

Húsvét A szent három nap

A liturgia ezekben a napokban is az evangéliumot követi. A szertartások a passióhoz és a feltámadás csodálatos öröméhez kapcsolódnak. Jó ilyenkor ránézni az ünnepi liturgia egyes elemeire, melyikben mi mutatkozik meg számunkra, mi az, amit megélhetünk benne.

Férfinap A munka Sodrásában – Beszámoló a jezsuita Férfinapról

Március 25-én szombaton a jezsuita rend egy dolgos Férfinapra hívta az érdeklődő fiatalokat a Sodrás utcai Rendházba. Egy napkezdő szentmise, valamint a rövid reggeli elfogyasztása után a nagyjából húsz fős brigád el is kezdhette az egész napos, kemény munkát. Az izzasztó férfimunka több feladatból állt: padokat készítettünk, tűzrakóhelyet létesítettünk, ágakat aprítottunk, valamint megtisztítottuk a kertet … "A munka Sodrásában – Beszámoló a jezsuita Férfinapról" bővebben