RIP Elhunyt P. Hevenesi János SJ

A Magyar Jezsuita Rendtartomány nevében tudatjuk, hogy P. Hevenesi János SJ életének 98. évében július 25-én békében elhunyt, belépett a mennyei Társaságba.

Reflexió Milyenek a magyarok? – New Yorkban

Szilvay Gergő újságíró, a PPKE doktorandusza, A Szív egyik állandó szerzője, aki a Szentjánosbogár Közösséghez is kötődik, a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként közel kilenc hónapot dolgozott a New York-i Magyar Házban. Ott szerzett tapasztalatairól számolt be.

Ignác Szent Ignác ünnepe a pesti jezsuitáknál

Július 31-én, hétfőn este hétkor Vízi Elemér SJ tartományfőnök mutat be ünnepi szentmisét a Jézus Szíve Jezsuita Templomban. A szertartáson a templom Musica Sacra kórusa működik közre Rónaszéki Tamás vezényletével.

Lelkigyakorlat A mindennapok lelkigyakorlata 2017-2018

Az Ignáci Lelkiségi Központ szervezésében a 2017-2018-as évben újra lehetőség nyílik a teljes szentignáci lelkigyakorlat elvégzésére a mindennapokban, 2017. október 16. és 2018. július 30. között.

Reflexió Élj tudatosan! – A Szív nyári száma

Mit kezdjünk az időnkkel, mire tegyük fel az életünket? Tisztában vagyunk-e azzal, hogy a pihenés isteni parancs? A Szív július-augusztusi száma felhívja a figyelmünket rá, hogy sokfajta módon élhetjük az életünket –, de az biztos, hogy nagyon fontos a tudatosság – akár hegymászó valaki, akár színész, akár szülő, vagy akár pápa. Patsch Ferenc SJ Ferenc pápa eddig négy éves regnálásának mérlegét vonta meg az Evangéliumi provokáció című írásban, amelyből röviden idézünk

Jezsuita blog Na most előtte vagy utána vigyem őt ágyba?

Mármint házasságkötés előtt vagy után? Persze, hisz mi másra is gondolhattunk volna… ;) Szexualitás, egy örökké visszatérő kérdés és szerintem nincs olyan ember az Egyház környezetében, aki valamilyen módon ne találkozott volna ezzel a sokat vitatott témával. Nem csoda, hiszen ez egyszerűen hozzá tartozik az emberi mivoltunkhoz, mint sok jó dolog, melyeket – első pillantásra úgy tűnhet – az Egyház elég erősen lekorlátoz egy keresztény, hívő ember éltében.

JRSz Álláshirdetési felhívás

A Jezsuita Rend fenntartásában működő, kispesti székhelyű Jezsuita Roma Szakkollégium (www.jrsz.hu) részmunkaidős (napi 6 órás) munkatársat keres pályázati asszisztensi és könyvelési feladatok ellátására az alábbiak szerint.