Elhunyt Nagy Ferenc SJ

2018. március 17-én, 18 órakor érte a halál Ferenc atyát a pilisvörösvári idősek otthonában. 87 éves volt, 68 éve jezsuita, és 60 éve pap. Nagy Ferenc 1931. január 8.-án született Szőlőskislakon (Somogy megye). 1941-49 között Keszthelyen járt gimnáziumba. A jezsuita noviciátust a budai Manrézában kezdte el 1949 augusztusában, majd 1950 májusában Szegedre került, ahonnan az … "Elhunyt Nagy Ferenc SJ" bővebben

Jaschkó Balázs SJ kitüntetése

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta az amerikai emigrációban élő magyarok körében közel fél évszázadon át végzett önzetlen szolgálata elismeréseként Balázs atyának.

SZIK CommUnity – Együtt működünk / XXX. Szimpózium

A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium idén immár harmincadik alkalommal rendezi meg szimpóziumát, melynek témája ezúttal a közösségek útja, szerepe és felelőssége lesz, a kisközösségektől intézményekig.

Inigo Jézus barátai Hatvanban, avagy Misszió 60

Az INIGO eddigi legnagyobb volumenű misszióján vehettünk részt Hatvan városában március 1-4-ig. Ez volt az első alkalom, hogy egy teljes középiskola lelki napját vállalta el az Inigo csoport (összesen több mint 500 diák+32 tanár) és mindez egy plébániai misszióval volt egybekötve. Dörgő Benedek beszámolója.