Oázis – Ahol meghallgatnak


Lelkigondozói beszélgetések fiataloknak

Az Oázis Lelkigondozó és Mentálhigiénés Szolgálat 2014. február 11-én kezdte meg működését egy bécsi intézmény, a Gesprächsinsel mintájára. Küldetésünk, hogy a szerzetesrendek által delegált és civil professzionális segítő szakemberek összefogásával működjön Budapest belvárosában egy lelkigondozói beszélgetésekre lehetőséget adó szolgálat, ahol a legősibb szerzetesi tevékenységet – a meghallgatást – kínáljuk a ma emberének.

Az „OÁZIS” programban arra vállalkozunk, hogy szerzetesi hagyományainkra építve, korszerű pasztorálpszichológiai, lelkigondozói, lelkivezetői ismeretekkel, és a különféle élethelyzetekben szükséges információkkal fogadjuk a betérőket. Jelenleg heti 27 órás nyitvatartási időben (minden hétköznap) egy vagy néhány alkalmas találkozás keretei között, a hitünk szerinti istenközpontú spiritualitásból merítve, „segítő beszélgetés”, gyógyító meghallgatás által tesszük jelenvalóvá számukra Isten valóságát: hogy nincsenek egyedül. Azt reméljük, hogy mind jelenlétünkkel, mind egyéni és csoportos lelkigondozói szolgálatunkkal a „több Élet”-et tudjuk szolgálni.

KINEK?

Elsődleges célcsoportunk a fiatal felnőttek és a családok, akik bármilyen kérdéssel fordulhatnak hozzánk. Nehéz helyzetek, örömök, útkeresés, hitkérdések. Istennek az emberi élet minden területe fontos, az ember „úgy, ahogy van”.

MIT nyújtunk?

  • Lelkigondozói találkozást
  • Információt további szakemberekről, programokról, közösségekről
  • Nyitott és zárt csoportos lehetőségeket, szintén térítésmentesen

HOGYAN?

  • Több mint húsz professzionális segítőből alkotott csapattal a háttérben
  • Anonim módon, bejelentkezés nélkül, térítésmentesen

Honlap: http://oazis.jezsuita.hu

 A segítő beszélgetések, találkozások helyszíne:
1085, Budapest, Mária utca 25.

Nyitva tartás:

hétfő: 14:00-19:00
kedd: 13:00-19:00
szerda: 10:00-19:00*
csütörtök: 13:00-19:00
péntek: 10:00-15:00

*kivéve minden hónap első szerdáján 17:00

Szeretettel várunk!

Frissítve: 2020. február 28.