Október 19-ig lehet nevezni a Faludi Filmszemlére

A jezsuita hátterű Faludi Ferenc Akadémia november 18-21. között 23. alkalommal rendezi meg nemzetközi tematikus filmszemléjét, melyhez immár 11. alkalommal fotópályázat is kapcsolódik. Az idén rendhagyó módon online megrendezendő fesztivál mottója: Közösségben. A témába vágó filmes alkotásokkal és fotókkal egyaránt október 12-ig lehet nevezni.

A rendezvény minden évben más témában várja az alkotásokat. A téma kiválasztásánál fontos, hogy univerzális és motiváló legyen, jelezzen egy hiányt, tabut, egyetemes értéket, egy-egy társadalmi kihívásra hívja fel a figyelmet. Az előző szemlék hívószavai voltak többek között: a csoda, a bizalom, a döntés, a szerelem, az áldozat.

Az idei év mottója a Közösségben. A közösség, legyen akár digitális, az ember legbensőbb sajátja – közösségbe születünk, közösségben éljük át életünk kisebb és nagyobb szomorúságait, csodáit. Létünk személyes off- és online viszonyok szövedékében születik és teremtődik napról-napra újjá. A közösség a kölcsönös sebezhetőségek és gyógyulások tereibe von be, akár ezer kilométer távolból is a megérinthetőség és megszólíthatóság világát tárja fel előttünk, ennek minden kockázatával és ajándékával.

A rendezvény alapvető célja, hogy a vizuális kultúra világán keresztül teremtő párbeszédet indítson el társadalmi kérdésekről, és kreativitásra buzdítsa az alkotókat. De fontos az is, hogy a pályázók lehetőséget kapjanak a megjelenésre, az egymással és a szakmával való kapcsolatteremtésre, egy olyan tér, közeg létrejöttét eredményezve ezzel, amely nyitott a világ, illetve az emberi kapcsolatok megtartó értékeire.

A témához kapcsolódó alkotással (filmmel vagy fotóval) október 12-ig lehet pályázni a Faludi Akadémia honlapján.

A nevezési kiírás ezen a linken itt érhető el. 

 

Frissítve: 2020. október 20.