Online adventi lelkigyakorlat

Elkészült az online adventi lelkigyakorlat magyar adaptációja. Az eredetit az ír jezsuiták szerkesztették.

Végezd a lelkigyakorlatot akkor, amikor legalkalmasabb, ott, ahol a legjobb, és használd támogatásként a honlap szövegeit.

A lelkigyakorlat négy alkalomból áll. Elvégezheted rövidebb időbe sűrítve, vagy szétoszthatod az alkalmakat az adventi négy héten. Nyugodtan haladj, a saját ritmusodban. A lassú haladásnak vannak előnyei: Isten sosem siet. Arról nem beszélve, hogy utadba kerülhetnek olyan dolgok, amikről szívesen gondolkodsz az imádkozásra szánt időn túl is.

Határozd meg előre az időpontokat, akkorra tedd őket, amikor neked leginkább megfelel. Döntsd el, mennyi időt szánsz egy-egy alkalomra. A ritmikus időbeosztás hozzájárul a nyugodt lelkiállapothoz, a várakozáshoz. Próbálj nagylelkű lenni, Isten is az, és megjutalmazza a készséges szíveket (2Kor 8-9). Szent Ignác arra int, hogy ha elhatározol egy időbeosztást az imádságodhoz, akkor tarts ki benne akkor is, ha unod, ha nehéznek tűnik, vagy ha szétszórt vagy. Sokan mondják, hogy „úgy érzem, nem ér semmit az egész”, pedig bizony sokat ér, ha a mindennapi rohanásból kiszakítasz egy időszakot, és jószándékkal Istennek ajánlod. Érezheted azt, hogy nem jutsz előre, de Isten működik benned, a lelked mélyén, ahol nem érzékeled, mi megy végbe.

http://retreats.sacredspace.ie/hu

Frissítve: 2016. július 28.