Online nagyböjti lelkigyakorlat (51.nap)

A mai kép: A Lélek ígérete (Mike Quirke)

 

A feltámadt Jézus megígéri a Lelket

Jézus valóságos ember volt.

Biztosítja követőit, hogy nekik is lesz hatalmuk nagy dolgokat tenni, ahogyan Neki volt.

Ezek a nagy dolgok nem csak csodák annak bizonyítására, hogy Jézus Isten volt, hanem lelki gyógyulások is, amelyek számunkra is lehetségesek.

Gondolj bele! Bárcsak elhinnénk, hogy ekkora hatalmunk van!

 

A mai imádság 

Előkészület: Először csendesedj el, majd ajánld fel az imaidődet Istennek, és kérd, hogy mindaz, amit gondolsz, érzel és elképzelsz, Isten dicsőségére legyen. 

Ajándék: Kérd, amire vágysz! Javaslat: Kérd, hogy tudj hinni Krisztus ígéreteiben!

Belehelyezkedés a jelentbe: Lehetsz egy tanítvány, aki az utolsó vacsorán hallgatja Jézust, vagy megfontolhatod ezt a részt Lectio Divinaként is.

 

Napi szentírási idézet (Jn 14,12-18)

Bizony, bizony, mondom nektek: aki hisz bennem, azokat a műveket viszi majd véghez, amelyeket én teszek, sőt ezeknél nagyobbakat is véghezvisz, mert az Atyához megyek. Amit csak kértek majd az én nevemben, megteszem, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban. Ha valamit kértek tőlem az én nevemben, meg fogom tenni.

Ha szerettek engem, meg fogjátok tartani parancsolataimat, én pedig majd az Atyához fordulok, és ő egy másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem ismeri el, és ezért nem is ismeri. Ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakozik, és bennetek marad. Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.

 

Imabeszélgetés: Beszélgess Jézussal! Mit szeretnél mondani neki? Ha nehezen hiszed el, hogy bármit kérsz, megadja neked, akkor erről beszélgess vele. Hogyan képzeled, mit válaszol neked?

Záróima: Fejezd be egy kötött imával, például az Úr imájával, a Miatyánkkal.

A mai zene: Veni Creator Spiritus (Harpa Dei)

Frissítve: 2021. április 07.