Párbeszéd Háza

„A magyar katolikus értelmiség temploma”

A Párbeszéd Háza a jezsuiták budapesti lelkiségi és kulturális központja. A Ház a teremtő párbeszédet szolgálja a hit, a kultúra és a társadalmi igazságosság területén. Programjai között szerepelnek konferenciák, könyvbemutatók, előadások, műhelyfoglalkozások, kiállítások, koncertek, filmklubok. Rendszeresen vendégeink neves közéleti és egyházi személyiségek, fiatal és már befutott művészek, valamint a világ minden tájáról Magyarországra látogatók, főleg jezsuiták, akik egy-egy téma nemzetközileg is elismert szaktekintélyei.
A hithez szorosan nem kapcsolódó programokat a szakrális vonatkozásukban igyekszünk befogadni közösségben, párbeszéd formájában. E programok esetében is a transzcendens irányultság, a szakralitás áll a középpontban.
A hithez szorosan kapcsolódó programok esetében a Ház célja a katolikus tanítás világos és egyértelmű közvetítése, miközben az ökumenikus és a vallásközi párbeszéd jegyében törekszik arra, hogy egy-egy társadalmi vagy kulturális kérdés körbejárásánál  a többi keresztény vagy akár nem keresztény felekezet szemüvege is jelen legyen.
A Ház otthont nyújt rendi intézmények, katolikus, illetve ökumenikus világi kezdeményezések számára.
A Házban számos, elsősorban Szent Ignác-i lelkiségi csoport tartja rendszeres találkozóit.

Igazgató: Sajgó Szabolcs SJ
Operatív igazgató: Szécsi Anikó
Munkatársak: Béres Orsolya, Kákonyi Júlia, Kormos Andrea, Lakatos Lejla, Lázár-Kovács Ákos, Munkácsi Péter, Varga Emese
Cím: 1085 Budapest, Horánszky utca 20.
Honlap: parbeszedhaza.hu

Programokkal kapcsolatban információ:
Telefon: 06 1 411 0825
E-mail:

Terembérléssel, üzemeltetéssel kapcsolatban információ:
Telefon: 06 1 327 4051
E-mail:

 

 

Frissítve: 2022. június 16.