Provincia Apostoli Terv 2010-2020

Kedves Barátaink!

Örömmel osztom meg Veletek egy egész éves reflexiós folyamat gyümölcseit, melyek sokkal bőségesebbek, mint reméltük, amikor elkezdtük a munkát a 35. Általános Rendgyűlés javaslatára.

A P. Generális arra biztat, hogy helyezzük magunkat Szent Ignác és az első társak lelki „terébe”,akik energiával, szabadsággal és lélekkel eltöltött kis csoportként álltak szemben a szükségek és lehetőségek hatalmas tömegével. „A Társaság akkori megálmodása, egy ilyen újrateremtés az, amire egyre jobban szükség van napjainkban. Ehhez az újrateremtéshez igazi mélységre, szabadságra, lelkesedésre és kreativitásra van szükség, ahogy ezek kellettek a Társaság alakulásakor is, és hiszem, hogy ezek kellenek ma is ahhoz, hogy a Társaságot felkészítsük a jövőre. Abban is biztos vagyok, hogy ha képesek vagyunk megújítani a Társaságot ebben a formában, akkor lesznek hivatások is.”

A jelen munkadokumentumunk így nem egy lezárt terv, sokkal inkább helyzetértékelés és előretekintő vízió. Ebben sok megkezdett és már gyümölcsöt is hozó folyamatot szeretnénk erősíteni, közben pedig keressük életünk és szolgálataink új módjait, melyek eléggé rugalmasak ahhoz, hogy folyamatosan alkalmazkodni tudjunk változó világunkhoz. Mindez azon a területen érint bennünket, ahová Isten hívása éppen szólít: a rendi képzésben, az apostoli munkában, a vezetésben vagy éppen az öregedésben.

A Provincia Apostoli Terv a csatolmányból letölthető.

Forrai Tamás SJ
jezsuita tartományfőnök

Provincia Apostoli Terv

Frissítve: 2016. július 29.