Rekollekció visszajelzés

Legelsőként szeretném kifejezni hálánkat, hogy István atya megszervezte az elmúlt hétvégét illetve, hogy Ferenc és Zoltán atya, Kata és Erika nővér eljöttetek és velünk voltatok. Gyönyörű hétvégét varázsoltatok nekünk.
Nagyon jó volt, hogy péntek délután volt idő megérkezni, könnyed hangulat volt sok játékkal. Az utána lévő feladat (zenés meditáció és rajzolás az eddigi életünkről, hitünkről) szintén nagyszerű volt. Meghitt hangulatot teremtettetek és inspiráló környezetet, hogy gondolkodhassunk ezen a nagy kérdésen. Számomra teljesen új volt ilyen kontextusba helyezni az életem. Viszont nagyon tanulságos. Sok minden tudatosult, sok mindenre jöttem rá, főleg arra, hogy mennyi mindenért, mindenkiért lehetek hálás. Az utána lévő kiscsoport külön ajándék volt. Egy igazán bensőséges beszélgetést sikerült kialakítani, tele szeretettel és őszinte érdeklődéssel. Csodálatos lehetőség volt jobban megismerni egy társunk gondolatait, lelkét.

SAMSUNG CSC

Köszönjük, hogy a szünetben adtatok plusz időt nekünk.
Az ezek után következő Szentségimádás volt talán a csúcspont. A legjobb hellyé tettétek az (amúgy is szuper) kápolnánkat. Nehéz is lenne leírni, hogy mi történt. Hihetetlenül csodálatos volt. Köszönjük, hogy sokkal tovább gyóntattatok és mindenkit értő figyelemmel és igazán hasznos tanácsokkal bocsátottatok el, Zoltán és Ferenc atya. Erika és Kata nővér, köszönjük a meghittséget, a gondolatokat és a beszélgetéseket. És a csöndet.

A szombat reggeli program is nagyon jó volt. Én talán a természetben szeretek a legjobban imádkozni, már nagyon vártam, hogy mehessek. És beváltak a hozzáfűzött reményeim. A többiek is mind nagyon pozitívan nyilatkoztak.

A közös gondolkodásért is nagyon hálásak vagyunk, nagyon előremutató és tanulságos volt.

Sajnos a záró körön már nem tudtam részt venni.
Köszönjük, hogy eljöttetek! Köszönjük, hogy elhoztátok a csendet nekünk, hogy így lesz miből meríteni az adventben, hogy tudunk lelkiekben is készülni a karácsonyra.  Hogy egy kicsit közelebb kerülhettünk Istenhez. Köszönjük, hogy kiragadtatok minket a hétköznapokból és most, hogy újra a hétköznapokat éljük, már kicsit más. Köszönjük, hogy teljesen ránk szabtátok a hétvégét, hozzánk alakítottak mindent. Köszönjük, hogy meg akartátok érteni a problémáinkat és segíteni rajtuk. Köszönjük, hogy értünk voltatok.

Azt hiszem a koli életében ez a 24 óra egy meghatározó pont volt. Egy olyan élmény, ami elindított minket egymás és Isten felé és ami nagyon előremutató, amiből még nagyon sok jó születhet. És ez nektek köszönhető. És Istennek.

Móczár Boróka

Frissítve: 2017. december 15.