A magyar jezsuiták idei találkozójának képei

A magyar jezsuita rendtartomány idei éves találkozója egymás után két helyszínen is zajlott. A provincia népes küldöttsége április 23-24-én Rómában töltött két napot, hogy részt vegyen Hiba György SJ diakónussá szentelésén. A magyar szerzetes öt indiai, egy portugál, egy ukrán, egy szingapúri, egy koreai és egy dél-szudáni skolasztikus társaságában lépett be a papi rend első fokozatába a jezsuiták római főtemplomában, a Gesùban.

A találkozó a következő két napon Budapesten folytatódott, s témái között – a rend 2029-ig meghatározott preferenciáinak megfelelően – a teremtésvédelem állt a középpontban. A kérdésről Zlinszky János egyetemi tanár tartott előadást, majd a résztvevők kiscsoportokban beszélték meg a hallottakat. Ismertető hangzott el a provincia épületfejlesztéseit összefogó Csávossy-program állásáról, szó esett a rend európai együttműködéseinek kérdéseiről és a hivatás évének fejleményeiről.

Pénteken, a rendtartomány munkatársaival együtt töltött napon a szentmisén a rendhez épp 75 éve csatlakozó Nemeshegyi Péter mondta a szentbeszédet, de a közösség hálát adott a 60, illetve 40 éve pap Jálics Ferenc és Illés Albert életéért is. A találkozó végén pedig elkészültek a szokásos csoportképek. A további fotókat ezen a linken lehet megtekinteni.

.

 

Frissítve: 2019. május 18.