Rituálpedagógiai műhely

Mi a rituálpedagógia?
Hogyan használhatom ez a módszert viselkedési zavaros gyermekekkel?
Hogyan valósul meg a művészet pedagógiai hatása?

Vezeti: Pesti Gáborné Punk Mária
Időpont: 2016. 12. 10. szombat 10.00-15.00
Helyszín: Párbeszéd Háza, (1085 Budapest Horánszky u. 20.)

A rituálpedagógia iránt érdeklődő, megismerni és tanítani vágyó felnőttek számára 5 órás műhelyt hirdetünk a Parastudio – Paraliturgikus és Rituálpedagógiai Egyesülettel együttműködésben, ahol bemutatjuk a rituálpedagógia elméleti és gyakorlati alapjait.

ritualpedagogia-768x513A rituálpedagógia a drámapedagógia új, alternatív művészetpedagógiai formáját, valamint az iskolai tanulási zavarok, viselkedési zavarok megszűntetésének kiváló módszerét kínálja az érdeklődő pedagógusok és a gyermekekkel foglalkozó felnőttek számára.

 

A módszer a gyermek mozgására épít, amelynek egyszerűsége feltételezi, hogy benne hitelessé és organikussá válik minden résztvevő, ezért kiváló önismereti módszer is. A többirányú figyelem gyakorlataival és játékaival a kognitív szférákat, a test korlátozásának gyakorlataival és játékaival az ösztönös tartalmakat, az erőteljes közösségi kifejezéssel pedig az egyetemes emberi értékeket képviseli. Művészetpedagógiai módszer, amely a drámapedagógiához kapcsolható, de nem a színház, hanem az ember és a szeretet jelenti a lényegét.

Jelentkezés: címen.

A műhelyalkalom ingyenes.

Frissítve: 2016. november 18.