Személyi változások a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományában

P. Vízi Elemér SJ provinciális júliustól több dispozícióról is döntött a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományában. Számos jezsuita új helyen folytatja tevékenységét vagy kap másik (rész)feladatot, és örömteli hír, hogy szeptembertől két jelölt – Tímár Dániel és Török Gellért – is elkezdi a noviciátust Genovában. Mindketten a Sodrás utcai Montserrat-közösség tagjai voltak az eltelt évben.

Illés Albert július 8-tól a Farkas Edith Szeretetotthon lakója. Besegít a ház lelkipásztori ellátásába. Egyben kértem, hogy segítsen helyettesíteni főleg azokat a papokat, akik szeretnének rövidebb-hosszabb lelkigyakorlatra elvonulni.

Hofher József augusztus 1-től a szegedi Bús Páter rendház tagja lesz, és részt vesz a helyi lelkipásztori szolgálatban. Továbbra is megmarad asszisztensi feladata a Keresztény Élet Közösségében, ilyen minőségben a szegedi KÉK-csoport felelőse is lesz.

Szász András a kanadai magisztériumi időt és nyelvtanulást követően július 1-től a Sodrás utcai közösség, a Xavéri Szent Ferenc rendház tagja – átmeneti időre július végéig Torontóban marad. Szeptembertől a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán folytatja teológiai tanulmányait.

Horváth Ferenc László augusztus 1-től a miskolci Pongrácz Szent István rendház tagja lesz. Az iskolalelkészi feladattal bíztam meg, melyet P. Elek Lászlóval és az lelkészségi teammel karöltve végez.

Petrovics László augusztus 1-től a marosvásárhelyi Endes István rendház tagjaként a kollégiumi lelkészség feladatát látja el P. Tamás Barnával együtt, és részt vesz a helyi lelkipásztori szolgálatban.

Hiba György július 15-től a Sodrás utcai közösséghez, a Xavéri Szent Ferenc rendházhoz tartozik. Augusztus 1-től a Jezsuita Roma Szakkollégium lelkésze és az INIGO-csoport munkatársa. P. Koronkai Zoltántól átveszi a Magis és az Imaapostolság feladatait.

Koronkai Zoltánt eddigi feladatai mellett (socius, INIGO-vezető, Szentjánosbogár-lelkész) augusztus 1-től kinevezem formációs delegátusnak. Ezt a feladatot P. András Attilától veszi át. Ilyen minőségben ő tartja a kapcsolatot leendő novíciusainkkal.

András Attila augusztus 1-től a dobogókői Godó Mihály rendház tagja lesz. Bekapcsolódik a dobogókői átalakítási munkálatokba, valamint a lelkigyakorlatos tevékenységekbe. Szeptember 1-től pedig ökonómusi feladatai mellett rendtartományunk jezsuita fundraising vezetőjévé nevezem ki.

Rigó Jenőt augusztus 1-től a miskolci Pongrácz Szent István rendház vice-superiorává nevezem ki.

Lukács János szeptember 1-től európai formációs delegátus lesz, ami részfeladatot jelent egyharmad állásban. Ezt Dobogókőről látja el, megtartva eddigi beosztásait.

Harai Levente szeptembertől elkezdi a terciát Manilában, a Fülöp-szigeteken.

Frissítve: 2019. július 19.