Szent Ignác ünnep

Vízi Elemér jezsuita tartományfőnök mutatott be ünnepi szentmisét a Jézus Szíve jezsuita templomban Szent Ignác égi születésnapjának 461. évfordulóján, július 31-én. A szertartáson a templom Musica Sacra kórusa énekelt, Rónaszéki Tamás vezényletével.

A papság bevonulása után a tartományfőnök köszöntötte a megjelent híveket, rendtársait, a nővéreket, valamint a rend munkatársait. Mint mondta, Loyolai Szent Ignác ünnepe mindenkit arra figyelmeztet, hogy keljünk útra, induljunk el oda, ahová hív bennünket az Úr. Hozzátette: mindenkinek feladata, hogy élete során olyan eszközöket sajátítson el, melyek segítségével készségesen tud előre haladni.

Loyolai Ignác e napon költözött haza Istenhez, aki felé olyan sokat volt úton, akit annyira keresett, akire annyira figyelt, és akinek annyira akarta dicsőségét terjeszteni Egyházában, itt a földön – folytatta Vízi Elemér. Szent Ignác példáját ma is sokan követik, ezért lehet tőle kérni, hogy segítse ezt az utunkat, segítse keresésünket, hogy egykor mi is hazataláljunk.

Homíliájában a tartományfőnök arra figyelmeztette a templomban megjelent híveket, hogy Isten közelsége bennünket is meg kell hogy érintsen, minket is át kell hogy formáljon, amint ezt a rendalapító Loyolai Ignáccal is tette. Erre figyelmeztet a felolvasott evangéliumi részlet is – folytatta a tartományfőnök –, melyben Jézus az apostoloktól megkérdezte, kinek tartják őt.

A teljes cikk a Magyar Kurír oldalán olvasható.

Frissítve: 2017. augusztus 02.