Szerzetesek fotókiállítás

Helyszín: FUGA Galéria
Budapest, Petőfi Sándor u. 5, 1052

 

A 2015-ös év elején felkértünk tizenegy magyar fotóművészt, hogy a Szerzetesek Éve alkalmából készítsenek egyéni élmények, meglátások, reflexiók alapján fotográfiai alkotásokat a magyar szerzetesek életéről. Az elkészült művekből való válogatás ez a kiállítás; a tizenegy művész egymástól egyénileg nagyon különböző őszinte vallomása. A különböző nézőpontokból azonban kirajzolódik egy közös fókuszpont, mely segít megérteni a laikusok és reményem szerint a szerzetesek számára is a szerzetesi lét értelmét, célját.

szerzetessek_fotokiallitas

A fotóművészek arra vállalkoztak, hogy megmutassák az élő egyházat a szerzetesség művészeti ábrázolásán keresztül. Nem történelmi reflexió, nem teljességre törekvő bemutatás, nem is művészi érzések felvillantása a cél. Sokkal inkább a mai szerzetesség egy-egy oldalát, „arcát” mutatni be művészi eszközökkel.

 

Kiállítás ideje: 2015 szept. 11-28.
Hely: FUGA Galéria (Bp. V. Petőfi . 5)
Megnyitó: 2015. szeptember 11-én 17 órakor, megnyitja: Korzenszky Richárd OSB
Kurátor: Haris László, fotóművész, az MMA elnökségi tagja
Rendező: Haris László, Uhl Gabriella
A kiállító művészek: Ádám Gyula, Bege Nóra, Benkő Imre, Horváth M. Judit, Katkó Tamás, Kőhalmi Péter, Pilló Ákos, Somogyi Márk, Stalter György, Szamódy Zsolt Olaf, Szilágyi Lenke
A kiállítás megtekinthető: 2015. szeptember 28-ig

Frissítve: 2016. július 27.