Táguló lehetőségek – új infrastruktúrával bővül a Jezsu

Korszerű természettudományi labor részleg és multifunkcionális közösségi aula épül meg Karácsonyig a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiumban. 2018. június 18-án, hétfőn a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium fenntartója, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya nevében P. Vízi Elemér SJ, és a kivitelező, a Mirror Clean Kft. nevében Sóvári Lászlóné ügyvezető igazgató asszony megállapodást írtak alá, melynek tárgya a „Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium oktatási infrastruktúra fejlesztésének kivitelezése”.

A Szent József épületben ráépítéssel, kialakításra kerül egy természettudományi labor részleg, ahol elhelyezik a biológia, kémia és fizika laboratóriumi felszereléseket és eszközöket, és magas színvonalú, csoportbontásos, szaktárgyi foglalkozásokat lehet majd tartani. A természettudományos labor részleg mellett egy közösségi terem kialakítására is sor kerül.

A Pázmány Péter épület alapterülete egy nagyobb területű, multifunkcionális közösségi térrel bővül, melyet két irányból, a templomtérről és az iskola felől is meg lehet majd közelíteni. Ez a tér osztálytermekként, foglalkoztató, szakköri helyiségekként, illetve egybenyitva, aulaként is hasznosítható lesz; ezzel rendelkezésre fog állni egy olyan csarnok, ahol az időjárástól függetlenül, tartalmas, zavartalan közösségi rendezvényeket lehet tartani, melyen az iskola valamennyi diákja és dolgozója egyszerre vehet részt.

Az építkezést Európai Uniós EFOP (Emberi Erőforrás Fejlesztési és Operatív) forrásból finanszírozzák. A Mirror Clean Kft-t nyílt közbeszerzési eljárás keretében választották ki a kivitelezés elvégzésére. Az az infrastruktúra bővítése kedvezően fogja előmozdítani az oktatást és az egyéb pedagógiai illetve közösségfejlesztési célú rendezvényeket. Az építkezés a tervek szerint 2018. december 31-ig tart.

Frissítve: 2018. július 05.