Találkozások – megjelent a megújult A Szív jezsuita magazin szeptemberi száma

Elmaradt, régóta várt és meglepő találkozásokról olvashatunk A Szív 2020. szeptemberi számában. A címlapinterjúban Erdő Péter bíboros Horváth Árpád SJ főszerkesztő kérdéseire válaszolva elmondja, hogy a kényszerűen egy évvel elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra minden jel szerint tényleg eljött volna Ferenc pápa.

Az alapgondolatot kibontó biblikus cikkek meghatározó szentírási találkozásokat értelmeznek, Patsch Ferenc SJ a másikkal való találkozás filozófiájáról ír, külsős munkatársunk, a Jézus Szíve-templomban felnőttként megkeresztelkedő Lukácsy György pedig Istenhez vezető találkozás-történetét meséli el.

Szerzőink olyan aktuális nagy kérdésekben is segítenek tájékozódni, mint

  • a Black Lives Matter mozgalom háttere,
  • a papi cölibátus nehézségeivel való megküzdés mikéntje,
  • az egyházi gimnáziumok pedagógiai mozgástere,
  • az óvoda- és iskolakezdés körüli gyermeknevelési kihívások,
  • a mostanában befejeződött budapesti templomfelújítások mérlege.

A kultúra rovatban a muzsikus Benyus-testvérek két legfiatalabbjával találkozhatunk, és az első pillantásra megosztó, ám annál mélyebb Corpus Christi című filmről is írunk. Részlet olvasható továbbá a lapszámban a Jezsuita Kiadó könyvújdonságából, az Üdvöz légy, Mária – így imádkozik Ferenc pápa a Szűzanyához című kötetből, illetve Gurubi Ágnes elsőkötetes szerző Szív utca című regényéből.

A Jezsuita Nyolcas körkérdésben ezúttal a magányról vall nyolc rendtag, az Egytől tízig rovatból pedig Balla Erikát, a Jézus Szíve Társaság hivatásgondozóját ismerhetjük meg közelebbről.

A lapszám augusztus utolsó vasárnapjától vásárolható meg a Jezsuita Kiadó könyvesboltjában (a budapesti Jézus Szíve-templomban) és webshopjában, illetve szeptember első hetétől a szokott terjesztési pontokon is. Jó szívvel ajánljuk a külsejében és stílusában is megújult magazint!

Frissítve: 2020. augusztus 28.