Támogassuk sikeres vizsgájukat!

Vannak olyan felnőttek, akik tankötelezettségük idején valamilyen oknál fogva nem tudták befejezni az általános iskola 8 osztályát. Felnőttként nem tudnak elhelyezkedni, mert nincs bizonyítványuk. De bizonyítványuk sem lesz, ha nem járnak iskolába. Iskolába járni pedig nem tudnak, mert nincs munkájuk, ezért nincs jövedelmük, ezért nem tudnak bérletet vásárolni és elmenni az iskolába. Ördögi kör….

A magyar Jezsuita Rend által fenntartott Lehetőségek Iskolája a társadalom peremére szorult felnőtteknek biztosít tanulási lehetőséget, hogy befejezzék általános iskolai tanulmányaikat, és esélyük legyen munkához jutni vagy szakmát tanulni. Az oktatás első sorban önkéntesekkel valósul meg, a személyes törődés és elfogadás légkörében történik jelenleg Budapesten, Miskolcon, Arlón és Bagon. A mindennapi élet adta feladatokban használható tudás átadása a cél, azért, hogy tanítványaink egyre kevésbé legyenek kiszolgáltatottak hiányos ismereteik miatt.
A Lehetőségek Iskolája, a programba 2010 óta 300 főt vont be, akik közül 97 fő fejezte be a 8 osztályt. A tanulók rendszerint nagyon rossz életkörülmények közül, de annál motiváltabban keresik meg az iskolát. Az iskola, az oktatás a tanulni vágyóknak ingyenes: tollat, füzetet, tankönyveket biztosítunk számukra.
Támogassa az iskola tanulóit, segítsen, hogy a Miskolc közelében élő 20 tanulónk bejuthasson a városba vizsgáira és támogasson további 5 főt, hogy befejezhesse a 8. osztályt.

Az adjukössze.hu oldalon a “Támogassuk sikeres vizsgájukat” június végéig online, bankkártyával támogathatja teszőleges összeggel.

A kampányoldal: https://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Tamogassuk_sikeres_vizsgajukat_

Frissítve: 2017. június 02.