Támogatná a jezsuiták afrikai misszióját?

Biztosak lehetünk benne, hogy ebben a pillanatban valahol Afrikában egy fiatal feszültségekkel és félelemmel teli kényszerhelyzetben van. Szembesül azzal, hogy nincs lehetősége a mindennapi szükségletei kielégítésére, nem jut vízhez és megfelelő minőségű élelmiszerhez, nem tanulhat, hogy álmait megvalósíthassa. Ebben a kiszolgáltatott helyzetben ad esélyt afrikai fiatalok több nemzedékének a helyi jezsuiták alábbi három kezdeményezése.

1. „Hit és Öröm” oktatási projekt Madagaszkáron

A Hit és Öröm („Fe y Alegria”) oktatási projekt Madagaszkár Ikalamavony Solila térségében működik, ahol mindennapos a létbizonytalanság és a szegénység. A kezdeményezés alapfokú oktatást nyújt a kiszolgáltatott és rászoruló közösségekben élő gyermekeknek, olyanok számára, akik nem tudnak bejutni állami és magániskolákba. A támogatóknak köszönhetően a gyerekek könyveket és taneszközöket kapnak, a mindennapi, egészséges étkezést is biztosítják számukra, valamint hozzájárulnak a tanárok fizetéséhez is.

2. „Segíts Afrika lányainak a gambiai Banjulban!”

A gambiai Banjulban a „Segíts Afrika lányainak!” szociális projekt keretében divattervezői, grafikai-tervezési és kozmetikai szakképzést, valamint pszicho-szociális támogatást nyújtanak fiatal, kiszolgáltatott lányoknak. A kezdeményezés biztonságos közeget teremt személyiségük kibontakoztatására, ösztönzi őket a vállalkozói készségek elsajátítására, és lehetőséget teremt a méltó munkavállalásra. A projektnek köszönhetően a lányok oktatóanyagot, felszerelést, egészséges táplálékot kapnak, illetve a tanításhoz használt helyiség fenntartását biztosítják.

3. Mentorprogram hátrányos helyzetű gyermekek számára Zimbabwéban

A nemzetközi kezdeményezés az ausztrál őslakókat is támogató mentorprogram (AIME) égisze alatt zajlik. Hátrányos helyzetű és szegény gyerekeket segítenek abban, hogy befejezhessék iskolai tanulmányaikat. A program a hararei Arrupe Jezsuita Egyetemen működik, s a mentorálásban jezsuita skolasztikusok segítenek. Az ígéretes hallgatókat támogatják a továbbtanulásban, majd az egyetem befejeztével a program munkatársai felveszik a kapcsolatot cégekkel, hogy elősegíték a gyorsabb és könnyebb elhelyezkedésüket. Anyagi támogatásra a hallgatók közlekedéséhez és az oktatási anyagok elkészítéséhez van szükségük.

2021. december 1. és 2022. február 28. között adományokat gyűjtünk ezekre a célokra.

Szeretnénk hozzájárulni a projektek fenntartható működéséhez: az afrikai fiatalok életkörülményeinek javításához, hogy lehetőségük nyíljon szülőföldjükön boldogulni, tanulni és hazájuk fejlődését segíteni. Hisszük, hogy az afrikai jezsuiták munkáját támogatva, helyi szinten adott válaszokkal közelebb kerülhetünk egy globális probléma megoldásához.

Kedvezményezett neve: JTMR Adományszámla
Számlaszám: HU23 10702019-19014056-55200004 (CIB Bank Zrt.)
Közlemény: MIND 2021/4

Ha célzottan, valamelyik országba szeretne támogatást küldeni, kérjük, hogy a megjegyzésben tüntesse fel a támogatni kívánt ország nevét (Madagaszkár / Gambia / Zimbabwe).

A magyar rendtartomány a nemrég megjelent A misszió című jezsuita társasjátékkal is szeretne hozzájárulni az említett afrikai jezsuita oktatási és szociális kezdeményezések segítéséhez. Ezért a kiadó minden eladott doboz árának három százalékával az alábbi három cél egyikét támogatja.

Köszönettel fogadjuk támogatását és közbenjáró imáit az afrikai missziók szolgálataira!

Frissítve: 2021. december 18.