Tavaszi-nyári lelkigyakorlatok az Életrendezés Házában

Szemlélődés Jálics Ferenc SJ tanítása szerint, személyesen kísért csendes lelkigyakorlat, életrendezés fiataloknak, nők, feleségek és édesanyák lelkigyakorlata, szemlélődő meditáció – ezzel az ötféle lelkigyakorlattal várják az érdeklődőket a jezsuiták Püspökszentlászlóra idén tavasszal és nyár elején.

Személyesen kísért csendes Szent Ignác-i ifjúsági lelkigyakorlat
  • május 26–29.

Lehetőség a személyes kapcsolat kialakítására és elmélyítésére Istennel, felfedezni, hogyan van jelen Ő az életemben, Szent Ignác-i imamódok megismerése, napi beszélgetések a kísérővel, a csend gyógyító erejének megtapasztalása.

>> Részletek  >>

Feleségek, édesanyák, nők lelkigyakorlata
  • május 30. – június 5.

Keresztény nők számára, akik Isten szemén keresztül szeretnék szemlélni házasságukat, kapcsolataikat és a Biblia tükrében megélni női, feleség- és anyaszerepüket, hitben megélni kapcsolatukat Istennel és embertársaikkal.

>> Részletek >>

Szemlélődő lelkigyakorlat Jálics Ferenc SJ Jézus-imára épülő tanítása szerint
  • június 13–19.

A szemlélődő Jézus-ima, az Úr jelenlétének szavak, gondolatok nélküli egyszerű, közvetlen spontán megtapasztalása szívünkben. Elakadásainkat nem megoldani akarjuk, hanem Jézus jelenlétébe helyezzük. Mindezeket a tartalmakat „átdiffundáltatjuk” Jézus nevén, Jézus személyén, aki a szívünkben él, csak talán még nem kerültünk közvetlen kapcsolatba vele.

>> Részletek >>

Életrendezés – személyesen vezetett lelkigyakorlat fiatal útkeresőknek, úton lévő fiataloknak
  • június 24–29.

Tisztáznád a magad számára hol húzódnak számomra a fontos és lényeges fonalak? Hol vannak a régi vágyak, álmok? Rakjunk rendet fejünkben, szívünkben, kapcsolatainkban és környezetünkben!

>> Részletek >>

Szemlélődő, meditációs lelkigyakorlat
  • június 30. – július 6.

Neked való ez a lelkigyakorlat, ha elfogadod, hogy a szemlélődő ima a kiüresedés útja, és ennek a kiüresedésnek része, hogy elengedjük a biztos kapaszkodóinkat – az ima területén is. Ha vágysz az Istennel való egyszerű, közvetlen kapcsolatra akkor is, ha ennek ára van: a szemlélődő ima a leegyszerűsödés útja. Ha kész vagy nyitottsággal, bizalommal és érdeklődéssel olyan gyakorlatokat végezni, amelyeknek nem feltétlenül látod közvetlen eredményét, értelmét. Ha elfogadod, hogy a hited a gyakorlatban mutatkozik meg, és nem abban, hogy mit érzel vagy mit mondasz.

>> Részletek >>

Frissítve: 2022. május 21.