Adományozás Kollégiumok Szent Ignác szellemében

Lesz-e miniszterelnök vagy alkotmánybíró a jezsuita szakkollégiumok valamely hallgatójából? Ha nem, az sem baj: a rend magyar intézményeiből a világra nyitott, felelősségvállalásra és kritikai gondolkodásra kész értelmiségiek egész sora kerül ki. Támogassuk együtt a rászoruló, kimagaslóan teljesítő jezsuita szakkollégistákat!

Adományozás Segítsen, hogy támogathassuk szakkollégistáinkat!

Őszi adománygyűjtő kampányunk a szakkollégiumainkba ezekben a napokban beköltöző diákok javát szolgálja. Kérjük, anyagi lehetőségeihez mérten támogassa Ön is a magyar jezsuiták tehetséggondozó tevékenységét!

Segíts, hogy Bogarazhassunk!

Online adománygyűjtő kampány indult a Szentjánosbogár Lelki Napok javára, hogy mindenki eljuthasson a Bogár Táborokba, anélkül, hogy aggódnia kellene az anyagiakon.

Közös-Tér Központ (KÖT) multifunkciós tornacsarnok építése Miskolcon

A Közös-Tér program fogja össze az avasi lakótelepen végzett szolgálatainkat. A sport és a kreatív programok segítségével, illetve az aktív önkéntesség útján szólítjuk meg saját diákjaink mellett a helyi ifjúságot. Avason sajnos máig nincs elég sport, kulturális és közösségi lehetőség, melyek pedig a prevenció és társadalmi integráció egyik leghatékonyabb útjai.

Jezsuiták: ellenreformáció vagy katolikus megújulás?

A jezsuita rendet a 16. században alapította Loyolai Szent Ignác társaival, az újszerű rend csak hamar elterjedt Európában, majd a misszióknak köszönhetően az egész világon. Magyarországon 1561-ben telepedtek le, Oláh Miklós esztergomi érsek kérésére, az első kollégiumot Nagyszombatban nyitották.