Jezsuita blog Milyen jövő vár ránk?

És mi benne Magyarország szerepe? Egyáltalán: beléptünk már az új, poszt-indusztriális korszakba? Hogyan alakul benne az életünk? Ezekre a kérdésekre ad választ Satori legújabb, kétrészes bejegyzésében a jezsuita blogon.

Jezsuita blog A szenvedélyes szeretet szentsége, avagy erosz és Eucharisztia

„Ez az én testem, amely értetek adatik” – Jézus ebben a mondatban és a szétosztott kenyérben egész személyét odaadja a tanítványainak. A teljes lelki és testi önátadás, az egyesülés pillanata tehát ez, fejtegeti bloggerünk.

Jezsuita blog Szexualitás-út-keresés szerzetesként

A jezsuita blog legfrissebb bejegyzésében András Csaba SJ őszinte vallomása olvasható a szerzetesként megélt nemiségről és arról, miként lehet pozitívan tekinteni a nemrégiben ismét felszínre került botrányos szexuális zaklatásokra.

Blog Harc és hivatás

Az elmúlt hetekben jezsuita közösségünkben egy kis videó készült a Montserrat hivatástisztázó és jelöltévről. A videó az Indexre is kikerült, “Bokszoló szerzetessel reklámozzák az egyházi pályát a jezsuiták” címmel. Boksz és szerzetesség, harc és szerzetesi hivatás kérdéskörét korizoli járja körül a jezsuita.blog.hu-n. A bejegyzés ide kattintva olvasható el, a szóban forgó videó pedig megtekinthető itt … "Harc és hivatás" bővebben

Blog Néhány gondolat a művészetről „szentignáci szemüvegen” keresztül…

“Művészetről beszélni nem könnyű, mert a tárgyi valóság mögött olyasmi tárul fel, ami a Szent, a Mindenható, az Örök, a Teremtő szépségéből mutat meg valamit, egy piciny kis szeletét felkínálva” – írja András Csaba SJ blogbejegyzésében, melyben idézi több jelentős jezsuita művészetről alkotott véleményét.