Appointment Attila András SJ appointed new head of the Hungarian Jesuit Province

Arturo Sosa SJ, General Superior of the Society of Jesus, has appointed Attila András SJ as the new head of the Jesuit Province in Hungary. The outgoing Elemér Vízi SJ’s successor has been the treasurer of the Province, and a member of the community of Dobogókő. He will take office on 25 February at the Jesuit Church of the Sacred Heart of Jesus in Budapest, starting at 6:00 pm.

Cipősdoboz Karácsonyi cipősdoboz-akció határon innen és túl

Rendtartományunk idén is cipősdoboz-akciót hirdet, mellyel olyan gyerekeknek és fiataloknak szeretnénk örömet szerezni, akik nélkülözik az ajándékokat a karácsonyfa alól. Az akció keretén belül a Jezsuita Menekültszolgálat, a jezsuita Jelenlét Program – az arlói romamisszió – munkatársai és a Gyökerek tábor önkénteseinek segítségével több helyre juttatunk el cipősdobozokat. A csomagokat november 27-től december 18-ig folyamatosan lehet leadni a Jézus Szíve Jezsuita Templomban.

R.I.P. Szabó Ferenc SJ-emlékkönyv

Halálának napján online emlékkönyvet nyitottunk, hogy rendtársai, tanítványai, tisztelői és barátai arról vallhassanak, milyen lelki, szellemi örökséget kaptak a 91 évesen elhunyt Szabó Ferenc SJ-től, mi volt az a gondolkodásában vagy magatartásában, ami kiben-kiben emlékként él tovább. A könyvbe az alábbi felületen lehet emlékeket bejegyezni, és alul az összes bejegyzés egyben olvasható.

Jezsuita futás IV. Jezsuita futás – Utolsó információk a futás előtt

Kedves Résztvevők! Nagy várakozással készülünk az eseményre, bízunk a kellemes és napos időben, de az eső sem állhat utunkba, az eseményt rossz időben is megtartjuk! Az alábbiakban összegyűjtöttünk minden praktikus információt, amit a szombati nappal kapcsolatban tudnod kell. Kérünk, hogy olvasd el figyelmesen, és a leírtaknak megfelelően készülj. Program: 8.30–9.15 Érkezés és regisztráció: A budakeszi … "IV. Jezsuita futás – Utolsó információk a futás előtt" bővebben

Őszi lelkigyakorlatok az Életrendezés Házában Hesz István SJ-vel

Felnövés a liturgiához, visszatalálás sohasem otthonunkba... tematikus, egyéni és közösségi lelkigyakorlatokkal vár mindenkit idén ősszel is az Életrendezés Háza és Hesz István jezsuita atya. A püspökszentlászlói lelkigyakorlatos ház szeptember–októberi programjait ajánljuk. 

Ecumenical cooperation An Anglican-Jesuit Cooperation to Help War-stricken Ukrainians

An American priest of Hungarian and Polish origin, his English bishop in the European Diocese in Brussels, an Anglican community in Budapest, and a joint ecumenical project with the Hungarian Jesuits to assist the refugees in the Transcarpathian region of Ukraine. Read further for the fruitful results of this most colourful combination.

Bartók Tibor SJ prédikációja a kassai vértanúk emléknapján tartott ünnepi misén

Szeptember 7-én a magyar jezsuita rendtartomány védőszentjei, az 1619-ben kivégzett kassai vértanúk emléknapjára, az önálló magyar provincia születésnapjára hívtuk barátainkat a budapesti Jézus Szíve Jezsuita Templomba. Az ünnepi szentmisét Vízi Elemér provinciális mutatta be, a szentbeszédet pedig rendtársa, Bartók Tibor tartotta. Az alábbiakban a prédikáció szövegét teljes terjedelmében közöljük. Engedjétek meg, hogy egy történelmi kitekintővel kezdjem. … "Bartók Tibor SJ prédikációja a kassai vértanúk emléknapján tartott ünnepi misén" bővebben

Jezsuita ünnep Kínai misszió és kassai vértanúk: jezsuita ünnep

Szeretettel hívjuk barátainkat szeptember 7-én a magyar jezsuita rendtartomány védőszentjei, az 1619-ben kivégzett kassai vértanúk emléknapjára, az önálló magyar provincia születésnapjára. Az idei év azért is különleges, mert szeptember 22-én lesz száz esztendeje, hogy az első magyar jezsuita, Szarvas Miklós megérkezett a kelet-ázsiai országba, hogy ott harminckilenc társával együtt bő három évtizedig működtessék missziójukat.