Egyesült Királyság Szőnyi Szilárd: „A nyelvtanulás összekapcsolódott a menekültüggyel” – Erasmus+ beszámoló Oxfordból

Május vége és június közepe között három hetet tölthettem Oxfordban, a Kings School nyelviskolában, s számomra az angoltanulás szerencsés módon kapcsolódott össze utam másik céljával, a menekültügyi jó gyakorlatok megismerésével. Nagy-Britanniában ugyanis számos kezdeményezés segíti az országban eleve tartózkodó rengeteg külföldit vagy az egyes menekülthullámokban érkezőket.

Málta Krómer Ádám: „Finomodott a szemléletem” – Erasmus+ beszámoló Máltáról

Krómer Ádám műszaki igazgató máltai tanulmányútja során az idegen nyelv gyakorlása mellett a hulladékkezelés és környezetvédelem témakörére összpontosította a figyelmét. Mint mondja: mindkét kérdésben finomodott a szemlélete és fogalmazódtak meg új gondolatok benne, például hogyan csökkenthető rendtartományunk beruházásainak környezeti terhelése.

Málta Vaszkun Judit: „Lehet tenni azért, hogy értékeinket ne felejtsük el” – Erasmus+ beszámoló Máltáról

Vaszkun Judit, a Manréza Ignáci Lelkiségi Központ munkatársa 2022 eleji máltai tanulmányútján a nyelvkurzusok látogatása mellett a környezetvédelem témakörére fókuszált. A helyi jezsuita lelkigyakorlatos házakat meglátogatva gyűjtött jó példákat arról, hogy apró lépésekkel, a magunk eszközeivel hogyan tehetünk a teremtett világ megóvásáért.