Magyar jezsuiták a nagyvilágban

Virtuális térképen helyeztük el a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának házait, és a magyar provinciához tartozó jezsuiták állomáshelyeit.

Önkénteseket keres a Párbeszéd Háza

A május 21. – június 27. között láto­gatható Megújító Érintés című, kortárs magyar művészeti kiállítás felügyeletére, hétköznapokon 15–18 óra közötti időtartamra, akár csak egyetlen alkalomra is várják a jelentkezéseket.

Blog Marx Károly öröksége – tények és nézetek

Marx Károly születésének kétszázadik évfordulójára emlékeznek világszerte, és világnézetektől függően különbözően értékelik életművét. Szabó Ferenc SJ kivonatosan idézi A kommunizmus fekete könyve magyar nyelvű kiadása alkalmával, 2000-ben a TÁVLATOK-ban megjelent tanulmányát a jezsuita.blog.hu-n.

“Örüljetek az Úrban mindenkor!”

Különösen lesz ok az örömre május 12-én, amikor Elek László jezsuitát diakónussá szenteli Erdő Péter bíboros. Az ünnep előestéjén gyertyafényes szentségimádás és virrasztás keretében imádkozhatunk a jelöltért.

Blog Az Eucharisztia kezdetei

Az eucharisztia megelőzte az újszövetségi szentírást, sőt, a keresztény Biblia az eucharisztikus ünneplésből nőtt ki? Folytatva az Eucharisztiáról szóló sorozatát, most a kezdetekről elmélkedik korizoli a jezsuita.blog.hu-n.