FFJA Kreatív írást tanulhatunk a jezsuitáknál

Középiskolai tanárokat, végzős középiskolás diákokat, a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat, illetve érdeklődő értelmiségieket szeretne megismertetni az irodalmi írás elméletével és gyakorlatával a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia. A képzés célja, hogy az akadémiai (érvelő írás) és a kreatívírási készségeket fejlessze, és ennek eredményeként a résztvevők új szépirodalmi, tudományos, illetve személyes élményeken alapuló írásokat alkossanak.

Szent Ignác-musical Musical Szent Ignácról – újra az Erkel Színházban!

Második turnéra indul az Ignác-musical; szeptember 20-án az Erkel Színházban ismét bemutatja a miskolci jezsuita gimnázium Magis kórusa. Vizy Márton zeneszerző és Tóth Dávid Ágoston szövegíró kétfelvonásos darabja modern, humorral teli, és fülbemászó, mai dallamokkal mutatja be a jezsuita rendalapító életútját. Cikkünkben belesünk a kulisszák mögé: hogyan készült a produkció, valamint az alkotók vallanak a darabról és Szent Ignáchoz fűződő viszonyukról. Jegyek már kaphatók!

Álláshirdetés Oktatási programvezetőt, projektasszisztenst és szociális munkást keres a Jezsuita Menekültszolgálat

A Jezsuita Menekültszolgálat (JRS) csapata oktatási programvezetőt, projektasszisztenst és szociális munkást keres. Olyan ügyfélközpontú csapatjátékosok jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek az elvárt készségekkel, képesítéssel és tapasztalatokkal. Működésünk során a jezsuita rend és a nemzetközi JRS szellemiségét követjük és képviseljük. Jelentkezési határidő az álláshirdetésekre: augusztus 21.

Gyémántmise Fiad mellé társul elszegődtem – Gyémántmiséjét ünnepelte Szabó Ferenc SJ

Szabó Ferenc jezsuita szerzetes pap, teológus, költő augusztus 6-án, Urunk színeváltozásának ünnepén a budapesti Jézus Szíve-templomban mutatta be gyémántmiséjét. Hatvan éve, 1962-ben napra pontosan ekkor szentelte pappá Brüsszelben Ferdinand Périer SJ kalkuttai érsek. Az ünnepelttel koncelebrált Bábel Balázs kecskemét-kalocsai érsek, Varga Lajos váci segédpüspök és a jezsuita szerzetes rendtársai, élükön Vízi Elemér tartományfőnökkel.

A Pápa Imavilághálója A pápa augusztusi imaszándéka: a kis- és középvállalkozókért

„A háborúk és a világjárvány következtében a világ súlyos társadalmi-gazdasági válsággal áll szemben. Imádkozzunk, hogy azok a kis- és középvállalkozók, akiket ez súlyosan érint, megtalálják a szükséges eszközöket, hogy tovább tudják folytatni tevékenységüket azoknak a közösségeknek a szolgálatában, amelyekben élnek! Bátorsággal, erőfeszítéssel, áldozatvállalással fektessenek be az életbe” – írja augusztusi imaszándékában Ferenc pápa.

Szent Ignác-év A Szent Ignác-év vége és új kezdet Székelybőn

Szent Ignác halálának július 31-i emléknapján a magyar jezsuiták úgy zárták le a rendalapító megtérésére, illetve szentté avatására emlékező jubileumi esztendőt, hogy egyúttal távlatot nyitottak a jövőre. Ezen a napon a provincia Székelybőn ünnepelt. A megemlékezésen megáldották az itteni Szent Ignác házat, a Szent Adalbert-templomban a Társaságot felajánlották Jézus Szívének, valamint felnőttkeresztelőt is tartottak.

Álláshirdetés Részállású adminisztrátor munkatársat keresnek a jezsuiták

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya (jezsuita rend) adminisztrátor munkatársat keres. Fő feladatok: számlák, szerződések és egyéb iratok iktatása, kapcsolattartás irodák között. Elvárások: jártasság a Microsoft Office használatában, monotonitástűrés, monotonitástűrés, monotonitástűrés, precizitás. Előnyt jelent: iktatórendszer ismerete. Jelentkezési határidő: augusztus 15.

Jezsuita tudományosság A James Webb űrteleszkóp jezsuita előzményei

Július közepén jelentette be a NASA, hogy megérkeztek a James Webb űrteleszkóp által készített első képek a Földre, és mindjárt közzé is tettek néhány felvételt. Az eddigi legnagyobb és legerősebb űrteleszkóptól felfedezések sorát várják a szakértők. A hír apropóján Guy J. Consolmagno SJ, a Vatikáni Csillagvizsgáló igazgatója közleményben hívta fel a figyelmet az égbolt kutatásának jezsuita előzményeire.