Egy százalék Közel ötmillió forintot ajánlottak fel egy százalékukból az adózók a magyar jezsuiták céljaira

A Jézus Társasága Alapítvány a 2018-as szja-felajánlásokból 672 adózótól összesen 4 864 599 forintban részesült. A legutóbbi évhez képes 63-mal többen tiszteltek meg minket bizalmukkal, s ennek eredményeképpen a 2018-ashoz képest 930 ezer forinttal nagyobb összeggel gazdálkodhatunk. A támogatott kezdeményezések, intézmények nevében is köszönjük, az összeg felhasználásáról az alapítvány honlapján közlünk információt.

Szabadréti szentmise A Szabadság híd után a Margitszigeten misézett jezsuita társaival Sajgó Szabolcs SJ

Miután júliusban a Szabadság hídon mutatott be szentmisét Sajgó Szabolcs, az alkalom sikerén felbuzdulva hamar megszületett a folytatás ötlete. A szervezők szeptember 22-én vasárnap a margitszigeti Nagyréten várták a résztvevőket, hogy újabb fővárosi helyszínt vonjanak be a sorozatba. A verőfényes napsütésben több százan vettek részt az Isten  szabad ege alatt tartott liturgián, melyen több mint fél tucat jezsuita állta körül az oltárt.

Oázis A gyóntatórobottól a lelkigondozásig – kortárs művészek és lelkipásztori szolgálatok a városmisszióban

Milyen szerepet játszhat a kortárs művészet az evangelizációban? Milyen üzenetet közvetít egy gyóntatószékben ülő robot vagy a brandenburgi kapu előtt élő alakokkal eljátszott Az utolsó vacsora? Hogyan működik München főpályaudvarán az állomásmisszió? Az Oázis Lelkigondozó és Mentálhigiénés Szolgálat a Renovabis német segélyszervezet konferenciáján járt és kapott bemutatkozási lehetőséget.

Szabadréti szentmise Nem sajtóhiba: a Szabadság híd után szabadréti szentmise a Margitszigeten

A Szabadság hídon tartott szertartás sikerén felbuzdulva szeptember 22-én 10 órakor a margitszigeti Nagyréten szentmisére jövünk össze a Párbeszéd Háza, a NEK2020 és a Fővárosi Önkormányzat szervezésében és támogatásával. A jövőre Budapesten rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán a szeptember 13-án megkezdett visszaszámlálás jegyében a szentmisét Sajgó Szabolcs jezsuita mutatja be.

Jezsuiták szerint a világ Jezsuita generális: a katolikus egyház esélyei a kommunista Kínában

A Kínai Kommunista Pártnak óriási kihívással kell szembenéznie az emberiség új korszakához való alkalmazkodásban, mivel úgy döntött, hogy aktív és vezető szerepet vállal e folyamatban. Ezen kihívás politikai vetülete rendkívül fontos. Az emberiség új korszakába való átmenet megköveteli a közhatalom gyakorlásának gyökeres átgondolását. A jelek e tekintetben nem biztatóak. A korszakváltás sok nemzet esetében a demokratikus kormányzási formák gyengülését hozta magával.

Közös Tér Jezsuita mezben kosarazott az államtitkár és a jegyző: átadták a Jezsu tornacsarnokát

Átadták az idén 25 éves miskolci Fényi Gyula jezsuita gimnázium új tornacsarnokát. A Szent Györgyről elnevezett közösségi térben a jövőben a diákok testnevelés órái, versenyek és kulturális rendezvények is helyet kapnak. Az épületet Vízi Elemér provinciális áldotta meg, az ünnepség utáni kosárlabda-mérkőzésen pedig Soltész Miklós államtitkár és Miskolc jegyzője, a jezsus öregdiák Alakszai Zoltán is pályára lépett, méghozzá jezsuita mezben.

Management by Jesus Hogyan lett Kiss Ulrich SJ testvére az egyik legmenőbb német-magyar cég topmenedzsere?

„Legfontosabb tanácsom mindazoknak, akik németekkel dolgoznak együtt: nem elég megtanulni a nyelvüket, a mentalitásukat is el kell sajátítani” – fogalmazott a Management by Jesus üzleti klub villásreggelijén Kiss Kornél. A T-Systems, majd a német hátterű cégből alakult IT-Services Hungary Kft. egykori menedzsere hozzátette: míg a németek mindent előre megterveznek, a magyarok sokszor rögtönöznek, és a „Majd megoldjuk!” mentalitás jellemzi őket.

Inigo Pálos 70? Kaszap 20! Koronkai Zoltán SJ vezeti a zarándoklatot a jezsuita novícius emlékére

Egy este és egy reggel Istenre figyelve: a természetben, városon kívül, éjszakában, reggel, csöndben, beszédben, együtt. A Pálos 70-hez kapcsolódó, jezsuita szerzetesek által vezetett, pálos-jezsuita zarándoklat. Mini zarándoklat Jézus társaként a jezsuita és cserkész Kaszap Istvánnal. Lehetőség lelkivezetésre, egyéni és közös imára, valamint beszélgetésre jezsuita testvérrel. A zarándoklatot Koronkai Zoltán SJ vezeti. Rajt: 2019. október 5. 18:00 Nagymaros, templom.