Virtuális kápolna Hetente kétszer kinyit a Szent Ignác-i lelkiségű Sacré Coeur nővérek virtuális kápolnája

A Sacré Coeur nővérek Forrás Lelkiségi központja hétfőnként 18:00-20:00 óra között (csendes szemlélődő imádságra) és csütörtökönként 18:00-19:00 óráig (vezetett imákra) virtuálisan kinyitja kápolnáját. A közösség tagjai 4 x 25 percet ülnek csendben, 5-5 perc szünettel – bármennyi időre be lehet kapcsolódni. Akik nem gyakorolják ezt az imaformát, de szeretnének a virtuális kápolnában imádkozni, mondhatják a rózsafüzért vagy a Jézus-imát.

Adjuk össze! Adománygyűjtés járványhelyzetben a Jezsuita Roma Szakkollégium hallgatóinak javára

Hallgatóink, munkatársaink és a körülöttünk élők védelmében a Jezsuita Roma Szakkollégium is úgy határozott, hogy hazaküldi hallgatóit. Elővigyázatosságból, felelősségtudatból döntöttünk így. Sejtettük, hogy hallgatóink közül sokaknak mérhetetlen kihívást fog teremteni az otthoni izoláció. Tizennégy diákunk jelenleg mostoha körülmények között küzd a mindennapjaiért, otthon szinte lehetetlen megteremteni a hatékony távtanulás feltételeit.

A Pápa Imavilághálója A pápa imaszándéka: a járvány megszűnéséért

Mindannyian együtt imádkozzunk a betegekért és a szenvedőkért. Oltalmad alatt keresünk menedéket, Istennek Szent Anyja. Ne vesd meg könyörgéseinket a próbatétel idején, és szabadíts meg minket minden veszélytől, ó, dicsőséges és áldott Szűz. Köszönetet mondok minden kereszténynek és jóakaratú embernek, akik ebben a pillanatban imádkoznak, egységben, attól függetlenül, hogy milyen vallási hagyományhoz tartoznak.

Jezsuita online Online lelki beszélgetés otthonlét idején

A jezsuiták és az Ignáci Lelkiségi Központban képződött szerzetes és világi szakemberek a koronavírus-járvány idején az online lelki beszélgetés lehetőségét kínálják fel. Kezdeményezésünk mindazoknak szól, akik kérdéseiket, bizonytalanságaikat, akár örömeiket Isten elé szeretnék vinni, teret adnának a jelenlétének, elcsendesednének vagy az imádsághoz kérnek segítséget. A szabad időpontokra az alábbi linkeken elérhető naptáron keresztül lehet jelentkezni.

Jezsuita online Online mise, ima, lelki beszélgetés: jezsuita ajánlatok otthonlét idejére

A koronavírus-járvány felborította az életünket, és megpróbálja minden kapcsolatunkat, talán a hitünket is. Ahhoz, hogy visszataláljunk a lelkünkhöz, és istenkapcsolatunk megerősödjön, az alábbi kapaszkodókat kínáljuk azoknak, akik bekapcsolódnának az interneten elérhető liturgiába, imaalkalmakba, és online lelki segítséget szeretnének kapni. A következőkben témák szerint felsorolt lehetőségek időrendi bontásban is elérhetők.

Álláshirdetés Részmunkaidős pénzügyi asszisztenst keres a Jezsuita Roma Szakkollégium

A Jezsuita Roma Szakkollégium napi 4 órára pénzügyi asszisztenst keres július 1-től. Fő feladatok: 1. A könyvelő, az intézményvezető és a tanulmányi vezető munkájának segítése kommunikációs, ügyviteli és dokumentációs tevékenységekben. 2. Pályázatokkal kapcsolatos adminisztratív teendők ellátása. 4. Számlák iktatása, kontírozása, kiküldetések kezelése. 5. Házipénztár kezelése. 6. A banki átutalások bonyolítása. 7. Vevői számlák kibocsátása, vevői folyószámlák nyilvántartása.

Koronavírus Nem tévedés: kérjük Szent Corona közbenjárását járvány idején és a pánik ellen!

Akármennyire hihetetlen, a katolikus egyház szentjei között találni egy Szent Coronát. Az illető vértanú a II. századból, ráadásul a járvány sújtotta emberek patrónusa.  Most, amikor hosszabb csendes időszak adatik nekünk, meg szeretnénk pihenni nála. A vírusveszély hirtelen közel került, és sokan pánikszerűen reagálnak: szájmaszkok, fertőtlenítőszerek, tartós élelmiszerek felvásárlása. Érthető, de egyben túlzás. Így hát segítsen Szent Corona megőrizni nyugalmunkat és józannak maradni.

Magis Europe 2020 A MAGIS Europe 2020 szervezőinek közleménye a jelentkezésekről

A koronavírusjárvány nem engedi, hogy előre tervezzünk. Követjük a híreket és mindent megteszünk, hogy alkalmazkodni tudjunk a körülményekhez. Továbbra is lehet jelentkezni a MAGIS 2020-ra, mert reméljük, hogy augusztusig javul a helyzet, és a programot megtarthatjuk. Úgy döntöttünk, a részvételi díjak befizetését szüneteltetjük, hogy az esetleges visszafizetés során ne merüljenek fel extra tranzakciós díjak.