Jezsuiták szerint a világ Helytállás az egyházellenes forradalomban: boldoggá avatták a meggyilkolt ecuadori jezsuitát

Az 1895-es liberális forradalom, amely korlátozta az ecuadori katolikus egyház működését, a frontvonalba vitte a jezsuitákat az egyház védelmében. A rezsim nyomása alatt az lett volna az egyszerű megoldás, ha bezárják a kollégiumot és elhagyják a várost, de Fr Moscoso és társai szilárdan elkötelezték magukat amellett, hogy Riobamba ifjúságát szolgálják, aminek következtében 1897. május 2-án bebörtönözték őket.

Tanulmányi verseny Középiskolások, figyelem! Ilyen tanulmányi versenyen még biztos nem vettetek részt!

Egy autógyár azt fontolgatja, melyik országban nyissa meg új gyárát. Minden részletkérdésre kiterjedő hatástanulmányt kell készítenetek, és arra ösztönöznötök a céget, hogy hozzánk telepítse az üzemet. A fenti feladat a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium tavalyi komplex középiskolai tanulmányi versenyéből való. Az intézmény idén is meghirdeti a megmérettetést, hasonlóan izgalmas kihívásokkal és értékes nyereményekkel. 

Álláshirdetés A jezsuita rend álláspályázatot hirdet műszaki asszisztensi feladatkörre

A feladatkör: ingatlanokhoz kapcsolódó adminisztrációs feladatok, adatszolgáltatás; ingatlanokkal kapcsolatos üzemeltetési ügyintézések; kapcsolattartás beszállítókkal, kivitelezőkkel, hatóságokkal; kivitelezői ajánlatok és műszaki kiírások bekérése; részvétel ingatlanberuházások, felújítási projektek kísérésében; közüzemekkel kapcsolatos ügyintézések; műszaki problémák felmérése, hibaelhárítások kezelése; garanciális és biztosítási ügyek intézése.

Isten fizesse meg! Neves reklámpályázat döntőjében a jezsuiták bankkártyás perselyének kampánya!

Nyáron adtunk hírt róla, hogy hazánkban elsőként a jezsuiták pesti Jézus Szíve-templomában állítottunk üzembe bankkártyával használható adományterminált. A kezdeményezést beneveztük a Kreatív című szaklap Prizma Kreatív PR Díj című reklámpályázatára. A versenyre 186 nevezés érkezett, melyből 82 pályázat került a döntőbe; kampányunkat a zsűri a Nonprofit kategóriában az első hat közé tartotta érdemesnek beválogatni.

Jezsuita Menekültszolgálat Könyv készült a menekült gyerekek iskolai befogadásának támogatására

A Jezsuita Menekültszolgálat úttörő vállalkozásba fogott, amikor új kiadványában a menekült gyerekek iskolai (be)fogadását segítő munkájuk tapasztalatait foglalta írásba. Szeretnék ezen tapasztalatok átadásával mindazok munkáját, életét segíteni, akik iskolai környezetben találkoznak menekült gyerekekkel. A kötetben megosztják ezeket a szempontokat, hogy akik az oktatásban a diákok javát szeretnék szolgálni, a menekült gyerekeknek is megadhassák a tőlük és intézményüktől telhető legjobbat.

Altemplomi beszélgetések Jelenits, Beer, Várnai, Dyekiss – beszélgetéssorozat indul a Jézus Szíve Jezsuita Templomban

Altemplomi beszélgetések címmel, havonta csütörtöki napokon felnőtt katekézist indít a pesti Jézus Szíve Jezsuita Templom közép-, idős és szépkorúak számára, havi egy alkalommal, olyan meghívott vendégekkel, mint Jelenits István piarista, Beer Miklós nyugalmazott püspök, Várnai Jakab ferences, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektora, vagy Dyekiss Virág néprajz-kutató. Az első alkalom ber 14-én lesz, este 19.00 órai kezdettel az altemplomban.

Eucharisztikus kongresszus Nemeshegyi Péter SJ visszaemlékezése az 1938-as eucharisztikus kongresszusra

„Utoljára még megjelent a régi idők egyháza teljes díszes pompájában, de már gyűlni kezdtek a viharfelhők…” A jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében sorozatot indít honlapján a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája, melyben szerzetesek osztják meg emlékeiket az 1938-ban szintén Budapesten rendezett világeseményről. Az első részben Nemeshegyi Péter jezsuita mesél arról, hogyan élte meg kiskamaszként az  eseményt.

Management by Japan Hogyan meneküljünk meg a Titanicról, avagy ön tudna nevetni ezen a japán viccen?

Bár Japánban kevés keresztény él, a Red Baron Hungary Kft. ügyvezetője szerint van mit tanulni tőlük az olyan krisztusi erények megvalósítása terén, mint a türelem, a tisztelet,, a józanság, a megfontoltság, a másik ember tisztelete. A világ legnagyobb – japán tulajdonú – használtmotor-kereskedésének magyarországi leányvállalatát irányító Forintos Győző Péter volt a Kiss Ulrich SJ-féle Management by Jesus üzleti klub november 6-i villásreggelijének vendége.