Álláshirdetés Üzemeltetési asszisztenst keresnek a jezsuiták

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya főállású üzemeltetési asszisztens munkatársat keres. A feladat ingatlanok üzemeltetéséhez kapcsolódó irodai adminisztrációs feladatok ellátása, kapcsolattartás bérlőkkel, vállalkozókkal, megrendelések kezelése, közmű ügyintézés, szerződések nyilvántartása, adatszolgáltatás, kimutatások készítése, részvétel ingatlanüzemeltetési területhez kapcsolódó projektekben. Jelentkezni január 31-ig lehet.

Hivatás Válságból esély: mire tanít a jezsuiták számának megfeleződése Nagy Bálint SJ szerint?

Ferenc pápa: A jezsuiták számának megfeleződése leckét ad alázatból címmel közölt kivonatot még tavaly decemberben a katolikus.ma arról a beszélgetésről, amelyet az egyházfő a görögországi jezsuitákkal folytatott. Az alábbiakban az Athénban elhangzottakat ismertetjük Bárdi Zoltán fordításában, majd Nagy Bálint SJ írását közöljük. A magyar rendtartomány hivatásgondozóját arra kértük, fejtse ki véleményét arról, szerinte mire tanít és indít a statisztika.

FFJA Átfogó ökológia – teremtésvédelmi fórumsorozatot indít a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia

Az egyház és a tudomány környezeti kérdésekben kialakított álláspontjainak közelítését, integrált teremtésvédelmi és fenntartható fejlődési szemléletbe történő összegzését célozza meg az FFJA legújabb programsorozata. Az Átfogó ökológia első, január 27-iki alkalmán Nevelős Gábor jezsuita és Dr. Benedek József, a Kolozsvári Fenntartható Fejlődés Kutatási Központ igazgatója ad elő a hit és a tudomány partnerségéről. 

Afrika „De mit adtak nekünk a jezsuiták?” Válasz Afrikából

A jezsuita szerzetes az ignáci lelkiség szerint éli a mindennapjait, és a krisztusi üzenet mentén igyekszik alakítani környezetét, a társadalmi és kulturális valóságot. A Nigériában, Ghánában, Sierra Leonéban és Gambiában élő jezsuita közösségek elöljárójaként ez sokszor komoly kihívást jelent és nagyfokú rátermettséget igényel – Chukwuyenum Afiawari mégis átlagos, hétköznapi emberként jellemzi magát. Répa Anita interjúja az észak-nyugat afrikai rendtartomány vezetőjével.

A Pápa Imavilághálója A pápa januári imaszándéka: a diszkrimináció és a vallásüldözés megszűnéséért

„A vallási különbség ne homályosítsa el annak egységét, hogy testvérek vagyunk! Válasszuk a testvériség útját, mivel vagy testvérekké válunk, vagy mindannyian elveszünk. Imádkozzunk azokért, akik hátrányos megkülönböztetést vagy üldöztetést szenvednek vallásuk miatt, hogy abban a társadalomban, ahol élnek, ismerjék el jogaikat és emberi méltóságukat, hiszen mindnyájan testvérek vagyunk” – kéri januári imaszándékában Ferenc pápa.

R.I.P. Elhunyt Búsné Pap Judit, a magyar jezsuiták kedves munkatársa

„Már nem tudott beszélni, de az arca annál inkább: békét sugárzott, mint aki odaátra néz és látja az Örökkévalót. Kívánjuk, hogy teljen be az Úr szeretetével, aki eljött közénk, részt vett életünkben és halálunkban, hogy hasonlóvá tegyen Önmagához – miként a tűz parázzsá izzítja a fát.” Január 2-án hajnalban elhunyt Búsné Pap Judit, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának munkatársa. Szeretett halottunkról Vízi Elemér provinciális az alábbi levéllel emlékezett meg.

PF' 2022 Újdonság: letölthető jezsuita naptár 2022-re

Unalmasak már a számítógép véletlenszerűen ismétlődő hátterei? Bosszantó és felesleges mozdulat újra és újra megnyitni a naptárat? Jó lenne inspirálódni valamivel munka közben? Ez esetben érdemes letölteni a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának online naptárát. Letölthetjük laptopunkra, asztali számítógépünkre vagy tabletünkre, ebben a formában is kapcsolódhatunk  2022-ben.

Köszönet Köszönet és hála – Célba értek a karácsonyi cipősdobozok

Hálatelt szívvel gondolunk minden jószándékú ajándékozóra és támogatóra, akik a Cipősdoboz-akció határon innen és határon túl felhívásunkhoz csatlakoztak. Örömmel adjuk hírül, hogy több mint 450 dobozt juttattunk el a helyszínekre! Az Arlón készült fényképekkel és kisvideóval szeretnénk megköszönni minden önkéntesünk segítségét és támogatónk nagylelkűségét.